Canela&Tintin






Söt, Sötare, Sötast!

Det är nästan så jag längtar ihjäl mig när jag tittar på foton från Spanien.
Inte konstigt jag valt att inte titta på dem förrän nu!
Visst är han underbart fin!?

Àlvarito!




















tvätt, gräsklippning och sooool!

Dagen idag har mest ägnats åt sånnadär viktiga saker, som man måste göra.
Tvätta, klippa gräset, städning...

Men eftersom jag vart så flitig hela dagen ansåg jag att jag minsann förtjänade en kebabrulle, som jag helt plötsligt blev så sugen på att jag höll på att dö. Väldigt genomtänkt! Speciellt bra var det med tanke på att jag hela dagen gått runt i bikini, för att det vart så varmt, och suckat över alla överflödiga kilon. Som sagt, väldigt genomtänkt!

Efter kebabrullen spelade jag och stora lillebror kubb. Victor var så stolt när han vann, dock inte lika glad när jag vann i anda omgången! :)

Nu ska jag ner och fixa en god sallad som vi ska ha till fläskfilén som snart ska på grillen. Det ska bli så gott så!
Lagom till allt vi ska se på tv idag. Först är det Segemyhr, sen Allsång på Skansen, Spanien-Portugal i VM och avslutningsvis So you think you can dance. Tur att Mille och Mamma inte är hemma ikväll så vi kan titta ifred! :)

Nu ska jag ta med mig min käre far ut och grilla! Kanske ta ett glas vin också!  


jorgubbar och rea

Filippas solskensbarn kom mycket riktigt med solsken hem till oss!
Vi åt rabarberpaj och jordgubbar i massor! Mysigt värre! :)

Efter deras lilla visit fick vi, trotts värmen, åka upp till ett trångt Göteborg för rea shopping. Victor ansåg att det var ett måste så det var inte mycket annat att göra än att sätta sig i bilen. Efter låååånga köer var vi framme i Göteborg med bara en timma kvar tills stängning, vilket gjorde att det blev stressig shopping. I värmen. Inte kul.

Jag köpte faktiskt en t-shirt på Monki och en blus på Gina för 160:- Ganska bra fynd faktiskt! :)

På vägen hem kom jag på den geniala idén att hälsa på min älskade gamla farmor. Hon flyttade till ett demensboende när jag var iväg i Spanien och jag har inte träffat henne sen dess. Visst är det jobbigt, som idag, när hon inte var ordentligt kontaktbar. Men det känns ändå väldigt bra. Jag mår så bra av att träffa henne, hennes vibbar gör att jag känner mig trygg, oavsett att jag knappt kan prata med henne. Hon var så fin idag iallafall och jag är så glad att jag äntligen fått träffa henne igen! :) Underbara älskade.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen, läsa lite "körkortsteori" och sedan slockna framför tv:n. Sov gott!


molnigt.

Idag är det molnigt. Tråkigt.

Tur att min gudmor kommer på besök med sina solstrålar till barn!




midsommarhelg.

Jag vet inte hur det är med er andra, men jag har iallafall haft en väldigt mysig midsommarhelg!

Förmiddagen spenderade jag med mormor och morfar med en liten tripp till Kungsbacka och till mölndal för att göra fint på gamla mormors grav.
Sen åkte vi hem för att fixa och dona lite innan pappas syskon kom hem till oss för midsommarfirande. Jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen på fredagen men helt plötsligt var det kväll utan att vi hade gjort varken kransar, lagat mat eller gjort midsommarstång så vi försökte sätta lite fart på oss själva undet tiden vi väntade på grillen och satte ihop midsommarstången och gjorde kransar till barnen. När vi hade ätit mat så var kvällen liksom slut och barnen slocknade en efter en, vilket gjorde att dans och jordgubbar kändes lite överkurs, så vi bestämde oss för att ta det dagen efter! :) Så midsommardagen dansade vi runt stången och åt jordgubbar! Mycket bättre, då alla inte var alldeles för mätta och trötta!

  



   







  





På midsommardagen bestämde vi oss också för att sprida Julias aska. Julia är mormors & morfars hund som dog för ganksa länge sedan. Det är varit svårt att ta tag i det, antagligen pga att ingen varit redo, men nu var det dags. Vi åkte bort till det huset där de bodde här i Onsala. I det huset var Julia som allra busigast, hon smet alltid och sprang ut på ängarna bakom gärdesgården. Hon sprang där som en tok i det jättehöga gräset och emellanåt så tog hon små skutt så hon kom upp över gräset! Oj, va vi har skrattat åt henne där! Så att det var på de ängarna som hennes aska skulle spridas var helt självklart!
Morfar och Julia hade något speciellt band så han tog askan och när det kom en vindpust så slängde han ut askan och sa "Spring nu Julia". Det var så fint. Nu trivs hon!





Idag har vi varit hemma och bara varit hela familjen. Det är ganska skönt att få lite "egen-tid" med familjen. Och att bara vara. Nu på kvällen spelade vi en omgång kubb vilket, givetvis, tjejerna vann!




Samba Baby!

Ni bara måste titta på denna supersöta ungen! Här kan man ju lugnt säga att killen har takten i blodet!

http://video.se.msn.com/watch/video/samba-baby-samba/1jjh6rlfo

Botaniska.

Idag blev det en spontan tripp upp till Göteborg för en fika med morbror. Jättefint väder och Botaniska.
 Kan det bli bättre?







 


Inga bloggdagar

Ibland är det jättekul att blogga, ibland är det inte kul alls. Just nu är det inte kul alls!
Jag ska försöka mig på en uppdatering iallafall.

En av anledningarna till att jag inte orkat blogga är min satans huvudvärk. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta död på den. Jag försöker verkligen med allt! Det är så fruktansvärt tjatigt att ha huvudvärk, speciellt när det sitter över ögonen som den ha gjort den senaste veckan. Mer trött på det än jag är nu vet jag inte om man kan bli.
Jag har iallafall försökt mig på att göra lite saker för att inte fullkomligt borra ner mig i ett hål som inte går att komma upp ur sedan.

I söndags var jag på en jättemysig babyshower för Cissi. Grillat, potatisgratäng och underbar sallad stod det på menyn innan Cissi fick öppna alla presenter. Allt från överkast till musik till roande mammaböcker. Cissi var så oerhört fin i sin stora mage och jag kan inte fatta att det faktiskt ligger en liten bebis där i. Gissa om jag blev ännu mer sugen på att också ha en bebis!? :) Babyshowern var hemma hos Cissi och Zimon i deras nya hus som de på ganska kort tid fått väldigt bra ordning i redan! Jättemysigt att det var hemma hos dem så man fick se hur de har det! Cissi, som är gravidförvirrad, fattade ingenting när alla droppade in en efter en och sa att det var väldigt lustigt att alla kom och hälsade på på samma dag. Jättekonstigt! Tack söta Veronica som hade fixat allt så bra!

Måndagen spenderades med Mamma, Tilda, Mille och Mormor i Kungsbacka. Massa smågrejer blev gjorda innan mormor bjöd på supergod räksallad på Café Karma. Saker som vi gjorde innan det var t.ex. att lämna in mammas iPhone som tagit dig en tur i tvättmaskinen och tvätta mormors och morfars bil. Jag tyckte att det var mer prisvärt att tvätta bilen själv i en självtvätt, något som mormor inte tidigare har försökt sig på. Hänförd utav att det var så himla bra och sa gång på gång "Gud vilken bra grej, detta måste jag visa morfar"! Det är faktiskt ganska roligt att tvätta bilen i en sådan självtvätt och det var ännu roligare när mormor tyckte att det var så otroligt bra!

Sedan har det varit många mysdagar Solkullagårdens trädgård. Jag har tagit hundratals foton som måste gås igenom innan jag ska försöka mig på att ladda upp dem här! 

Lillebror hade match i Laholm igår som vi åkte ner för att titta på. En inkompetent domare förstörde hela matchen och killarna tappade humöret helt. Vilket resulterade i många gula kort, även ett rött delades ut. Domaren tittade inte på linjedomarna över huvudtaget och dömde själv och dömde 95% till Laholms fördel. Tillochmed Onsalas tränare, som annars är väldigt lugn och harmonisk vid sidan av planen , blev förbannad. Det är väldigt tråkigt att en domare gör ett så otroligt dåligt jobb och så tydligt dömmer till "sitt" lags fördel. Victor var iallafall inte surast i laget som han kan vara annars och var faktiskt på väldigt bra humör hela vägen hem. 

Stor suck också för att Spanien faktiskt förlorade sin match idag! Men av någon anledning fick det igång mig och jag ställde mig på vår träningmaskin, gjorde sittupps, armhävningar och dansade vilt med Mille. Det sistnämnda uppskattades väldigt :) Så nu har jag lugnat ner mig efter mitt härliga träningspass så nu väntar duschen och sedan blir det dags för mat! Idag är det ny säsong av "So you think you can dance", åh va jag ska njuta av den!

Ha en bra kväll allihopa!


Här kommer lite foton från torsdagen

Nu så, nu har jag laddat upp foton från torsdagen för er som inte kunde vara med då!
Här är från Victors bal












Foton på syskonen










Foton från Victors plankgång

David först ut...



skaka hand med rektorn...





  



 

  

  













  




Foton från Tildas skolavslutning











Nostalgi

Veckan som varit har kanske inte varit den bästa då jag känt mig fullkomligt golvad av huvudvärk.
Jag blir så trött av att inget hjälper, inget. Ibland funkar det att sova, ibland funkar det att motionera, ibland funkar huvudvärkstabletter. Oftast funkar inget. Värst är det nog när jag inser att jag gjort allt jag kan för att få det att försvinna och det inte finns något att göra. Kan ni gissa hur trött jag är på det?
Idag är huvudvärken nästan borta och jag hoppas för allt i världen att den inte kommer tillbaka på ett tag!
Jag kan inte begripa hur läkare säger att det inte finns något att göra, ger mig huvudvärkstabletter som inte fungerar och sen händer det inget mer. Jag måste göra val i mitt liv säger de, det som är jobbigt ska jag välja bort. Tänk om det vore så enkelt! Läkare är helt enkelt skit.

För att fokusera på det positiva som hänt i veckan så var det skolavslutningar igår. Tilda gick ur 2:an och ska börja på den "stora" delen av skolan, det är en väldigt stor grej det där. Vi klarade oss utan regn under hennes avslutning. Värre var det på Victors. När man slutar 9:an på Kapareskolan så får man "gå på plankan", en tradition som de har där. När man "hoppat" av plankan så tar man rektorn i handen, kramar om sina lärare och får sina betyg. Detta är framför alla föräldrar, syskon och annan släkt. Det är faktiskt en väldigt rolig grej! Det är ganska likt student då många får blommor och sånt av familjen.
Jag gick också på Kapareskolan och en som alla tycker väldigt mycket om på skolan är Susanne. Hon hare cafeterian på skolan och jag kan lova att hon vet vem varenda unge är på skolan. Hon har helt enkelt stenkoll. Hon fortsätter att ha stenkoll på alla och jag kan nog räkna de gånger jag träffat henne sen jag slutade där på mina två händer. Sex år sedan och hon vet precis, kramar om en när man stöter på henne. Hon berättade att Victor har sagt det finaste någon elev någonsin sagt till henne. Han hade sagt att han ville vira in henne i plats och lägga in henne i kylen så att hon håller längre. Det är min lillebror det! :) När vi ska gå så säger hon till mamma "Du har väldigt fina barn!", och mamma ser så stolt ut så!

Vi åkte hem efteråt och åt tårta och sedan var det dags för Victor att göra sig iordning för balen (eller avslutningfest som de måste kallas!). I vanliga fall så samlas alla vid skolan innan balen och det tas massor av foton men eftersom det bokstavligen öste ner regn så var det omöjligt! Jag fick väl två hyfsade foton tror jag! Inte kul alls! Jag ska försöka lägga upp bilder från igår senare!

När vi stod och väntade på att alla klasserna skulle komma för att gå ut på plankan så hörde vi helt plöstligt hur alla eleverna stod där inne och skrek och sjöng. Jäklar vilken nostalgitripp jag fick mig efter det! Jag insåg att jag inte kom ihåg något från den dagen mer än balen, antagligen för att jag var tvungen att hoppa av plankan framför 7 klassers familjer. Inte riktigt min grej om man säger så! :) Jag kom helt plötsligt ihåg vissa grejer från den dagen! Det är väldigt tråkigt att jag inte har foton från den dagen! Som ni vet så är jag ju hyfsat foto-galen! :)

Ha nu en jättebra fredag allihopa! Stor Kram till er!


Photo by Sandy






Sally.

Glömde ju att skriva att jag i lördags också önskade att jag kunde varit i Spanien med alla underbara svenska spanjorskor igår när Sally fyllde år!

Jag hoppas att du blev ordentligt firad och att du hade en riktigt bra dag! :) 




Error.

Just nu känns min hjärna helt omtumlad. Värme, städning, barnpassning, Söderlings förlust.
Dagarna bara svischar förbi, utan att man hinner tänka. Jag begriper inte hur tiden kan gå så fort!
Torsdag och fredag gick mest åt till tvätt, städ och handling.

Fredag förmiddag hade Mille någon slags utbott. När vi skulle äta lite smörgås innan han skulle till dagis så klätrade han upp på bordet. Både jag och mamma trodde väl att han skulle hämta något och lät honom vara. Han ställer sig upp och börjar helt plötsligt att mer eller mindre skrik-sjunga "Manboy". Jag och mor min skrattade nog först utav ren förvåning och chock. Och han fortsatte antagligen för att vi skrattade så. Jag kunde inte sluta skratta, vilket gjorde att han blev galnare och galnare. Efter en stund kom jag på att jag måste filma honom! Jag missade ju givetvis det allra bästa men ni kan ju gissa att jag kommer spara detta för all framtid. Och jag ska vara nog med att visa detta för den lille herr´n när han blir större. Till det roliga hör att han var naken och tog på sig mina solglasögon. Jag kan inte beskriva med or dhur roligt det var. Man måste helt enkelt se det! :)
Jag tog på honom ett par short så att jag kunde ta kort! Jag ska se om jag kan lägga ut den på youtube för att visa hur galen han verkligen var!



I lördags passade jag Mille och Tilda. Pappa och Victor var i Skåne för att hjälpa mormor och morfar med flytten och mamma jobbade. Söta Louise och co. kom för att hämta upp oss så vi kunde åka med till havet. Snälla Kristian försökte hjälpa mig med Mille, att underhålla honom. Mille som brukar vara blyg med nytt folk i början var inte alls blyg mot honom, han ville gå med honom direkt, stuntade fullt i om jag var med eller ej. Han ville bada, hoppa från bryggan och fiska "spindar". Att det heter krabbor gick liksom inte riktigt in i hans lilla hjärna så fort. Efter många om och men så sa jag att det heter krabba när spindeln bor i vattnet. Då hajade han! Att han inte var så blyg var ju jättebra men lilla jag som inte kan släppa kontrollen i två sekunder var ju tvungen att följa med. Sen var jag fast. Efter att Mille fått känna på vattnet var det kört. Jag fick stå vid kanten hela tiden vi var iväg. Mille "badade" i ca. 2 timmar. I 14 grader varmt (eller kallt!) vatten. Tillslut bestämde jag mig för att han inte fick vara i mer men då fanns det inte mycket annat att göra med den galna ungen än att åka hem. När han inte fick som han ville skrek han som en stucken gris. Jag tror att pappa och Victor kan ha hört honom ända nere i Skåne!

Här är badandet och hur utslagen han var efter.
  

Louise gjorde Milles dag men den lilla utflykten, helt klart!


Nu är det grillning och rebujito på gång! Åh, va gott det ska bli!
Rebujiton slank ner väldigt lätt i oss alla här hemma! :)



T R E V L I G      K V Ä L L      P Å      E R     A L L A   !!!


Nu lockar solen

Solen har faktiskt värmt mycket de sista dagarna! Om jag blundar skulle jag kunna tro att jag är i Spanien! :)

I tisdags så låg jag och slappade i solen hela förmiddagen. Det var så skönt, nästan helt vindstilla.
Jag blev upplplockad av mor min för att åka till IKEA och fixa något som jag kan hänga mina kläder på, just nu är de en enda röra på golvet! Väl på IKEA mötte jag massor av folk jag känner. Konstigt att man stöter på alla på en och samma gång! Jag mötte blandannat min älskade barndomskompis Eline, som jag inte träffat på år och dar! Det är lustigt, vi har inte direkt vuxit ifrån varandra men av någon anledning så är det bara väldigt svårt att träffa vissa människor. Undrar varför? Vi skulle nog ha minst lika roligt nu som vi hade när vi var små och bodde grannar! Jag ska bannemig försöka att se till att jag verkligen träffar de alla de som man möter ute och säger "men nu måste vi ses snart! På riktigt, nu får vi skärpa oss". Man säger det alldeles för ofta, utan att det verkligen blir av.

På eftermiddagen åkte jag in till mina små pluttisar, Frida och Louise som jag inte träffat sen jag kom hem. Det är  kul med sådana männsikor som det känns som att man inte varit ifrån över huvudtaget. Jargongen var precis som den brukar! :D Det är väl så det ska vara med nära vänner! Men jag saknade Sara!



Igår var det dags att åka till arbetsförmedlingen. Det enda trevliga med min lilla tripp dit var att jag träffade Daniel där, mammas kusin. Han har bott i L.A. i 6 år och kom hem i lördags. Det var jättekul att stöta på honom sådär oväntat! Han är så trelvigt! Men annars kan jag inte begripa vad jag skulle där att göra. Mötet denna veckan handlade om ett företag som ville ha praktikanter. Jobbet var att sälja försäkringar till bilhandlare och för att få detta jobbet skulle man ha vana av fordon. Ser jag ut som en männsika som har vana av fordon? Man skulle ha det som intresse. Jo men visst, precis det jag sysslar med hela dagarna! Jag blir så trött, det fanns ingen anledning alls att jag skulle vara där. Igår fick jag skjuts av mina kära släktingar men annars är det ju inte heller det mest okomplicerade stället att ta sig till. Jäklar va trött jag blir! Man får ingen vidare hjälp på arbetsförmedlingen, det är lika lätt att sköta det själv.

Som tur var blev jag hämtad av Emmelie efteråt och vi åkte hem till dem. Vi åt tacos och försökte komma ikapp allt som man missat under tiden jag vart iväg. Underbara Lewis har blivit så stor. En liten kille, ingen bebis längre. 
Underbara små, man får så mycket ny energi av dem!

  

Nu har jag faktiskt hållt på hela dagen inne, fast det är så fint väder ute! Nu ska jag (försöka) att bara hänga upp tvätten och sedan lägga mig ute i solen. En liten stund iallafall! Jag tror att jag ska göra mig en tinto de lémon och bara njuta!


Jag saknar...

...lilla Àlvaro!




Farande

Igår förmiddag åkte vi hem från Skåne. Vi lämnade ett riktigt höstrusk bakom oss och när vi åkte uppåt landet blev det bara finare och finare väder. När vi kommer upp till Kungsbacka hinner vi inte mer än att hämta Mille och åka hem för att laga snabb mat för att sedan vända ner till Halmstad igen för att gå på fotboll. Onsala, som har vunnit sina sista matcher och har haft bra spel, spelade skitdåligt och förlorade med 7-2 (!)

Idag har jag försökt att rensa upp bland mina saker. Det är inte lätt att bo i en resväska! Jag har en hel del kvar om man säger så, men jag har iallafall börjat!
Nu blir det sol på altanen och sedan ska jag in till Kungsbacka för att träffa mina vänner!

Bilder från gårdagen









RSS 2.0