FELICIDADES

Stort Grattis till min "Spanien-mamma" som idag, på självaste julafton, fyller år!



Grattis fina Karin på din dag!


julklappshysteri och midnattsinslagning

Efter att en del små sammanbrott ägt rum idag så det fullkomligt galna köpcentrat Kungsmässan så har vi äntligen slagit in alla dessa julklapparna. Jag har en känsla av att de som säger att de "faktiskt är klara med alla sina julklappar", ett tag innan jul, bara ljuger. Om jag får gissa skulle jag tro att det var ca: 90% av Kungsbackas invånare som var och handlade idag. Kanske också 50% av alla som bor i varenda liten kommun runtomkring oss. Nästan så att man fick lite andnöd. Skönt är det iallafall att det är färdigt och att morgondagen bara består utav rent slappande. Jag tror minsann att det får bli mysbyxor, all day long! 

 Men allvarligt talat, dessa jäkla julklapparna varje år. Jag älskar julen och jag älskar att ge bort julklappar.
Men. Att det ska bli sådan galenskap runt det varje år förstör ju charmen. Vilket gör mig väldigt nerstämd. Precis som alla andra. Och att det måste vara så fina och bra saker. Man blir ju lite knäpp varje år av att det ska vara så perfekt. Jag säger väl som jag brukar; Nästa år ska jag minsann inte hålla på att stressa runt som en tok och vrida ut och in på mig själv för att det ska bli så himla perfekt. Är det inte tanken som räknas? Och att man är med varandra? Jag vet inte hur många gånger det var tjat och gnabb mellan syskonen Komsell idag.
Kanske inte riktigt vad man är ute efter. Inte heller har det blivit ett ordentligt pepparkakshus, neijlikor i apelsiner eller något mysigt julbak.
Det tar vi imorgon, när julstressen är över.

Missförstå mig inte nu, jag älskar fortfarande julen! Jag ska bara försöka ta tillvara på det där lilla extra som julen bjuder på lite mer nästa år!

GOD JUL PÅ ER!


Halo


Julpynt o Julhäst

Igår var det, som sagt, dags att ta in julgranen. Vi hade det supermysigt men det slutade med att mamma pyntade det sista själv. Mille blev helt tokig av att ta in granen, som han har väntat! Han gick helt bananas och han skulle prompt sitta på Tildas rygg och hon skulle vara en häst. Så det så. Han gick fram till mig flera gånger och pekade på mig och frågade "Är du häst?" Tilda skötte det så bra så hon fick vara häst själv. Inte klagade hon för det! Pappa fastnade framför tv:n och Victor i sitt rum spelande på gitarren. Kanske kan ni gissa vad det var jag sysselsatte mig med. Jag var ju bara tvungen att ta fram kameran och göra mitt bästa för att fånga den härliga julkänslan trots mörkret.


julgransdoft och julmusik

Nu har vi precis tagit in granen, äntligen! Nu ska den pyntas! Julsångerna spelar för fullt och granen luktar redan fantastiskt! Jag älskar julen, åh vilket mys!

Här är en annan som myser, en liten snyltgäst. Lägg märke till stackarn som sitter bakom så snällt och väntar, där fick den sitta länge kan jag lova!


Julfirande

Idag hade vi julfirande på hemmet hos min gamlafarmor. Vi vart lite fundersamma om det verkligen skulle vara bra för henne att vi var där allihopa men jag tycker faktiskt att det blev väldigt lyckat. Hon såg glad ut och pratade lite grann. Hon satt där och åt mjukpepparkaka och drack glögg, finast på jorden.
 


Påväg hem med kusin vitamin


Väl hemma på Solkullagården


Benny och Bilresor

Igår vart det en lång dag. Vi gick upp klockan sju för att äta frukost och göra oss iordning innan vi satte oss i bilarna för att åka in till Malmö. Tur var det väl att vi var ute i ganska god tid eftersom väglaget inte var att leka med. Långa tåg med bilar blev det eftersom ingen vågade köra i normal hastighet. Bortsett från några stollar som jag antar tror att de är odödliga.

När vi var framme i Malmö var det jag som skulle till Benny först. Hans lägenhet var jättestor, 5 våningen med härlig utsikt. Vi gick genom lägenheten till ett rum där vi satte oss. Denna människan är helt fantastisk. Väldigt speciell, men helt fantastisk. Vilken enorm gåva han bär på. Att kunna hjälpa männsikor som han gör är så fint att det inte går att beskriva med ord. Han pratade mest om var framitden men också en del nutid. Han sa så fina saker, helt fantastiska saker. Jag är så nöjd och det var verkligen värt varenda öre!

Hemresan gick mycket bättre än nervägen men vissa bitar var inte roliga. Väl hemma i Kungsbacka väntade kalas hos gudmor och hennes fina töser. Efter lite mat i magen så var det dags att hämta lillebror på fotbollsmatch. Vi var så in i bänken trötta när vi väl kom hem kan jag lova.
Jag somnade som en stock på kvällen men när jag vaknade i morse så kändes så kändes det knappt som jag sovit, jag har drömt så oerhört mycket. Antagligen av alla intryck det blev igår.

Nu ropar Mille från sitt rum att maten är färdig så jag får väl gå dit och bli bjuden på lite plastmat!

Ha en trevlig fjärde advent!


Dans i Örum


Vilken dag

Efter att ha trotsat våra kroppars protester med huvudvärk och yrsel så tog vi oss ner till Ullared. Julklappar, kläder och annat smått och gott stod på listan. Samma som många andra männsikors listor. Suck. Efter det trotsade vi också vädergudarna och nu är vi äntligen framme på Österlen. Vägen hit var verkligen inte rolig och man kan undra hur det ska gå hem. Det lär ju ta sin lilla tid.

Nu har vi fått supergod mat och sitter här i värmen och myser. Snart är det dags att sova. Jag är så trött. Så trött.
Imorgon ska vi upp tidigt, spännande!



Minspel på lillen

Minspelet på lillen är ganska så underhållande just nu, här bjuder jag på två härliga!


Handboll, Julbak och Luciafotboll

I söndags var det handboll, julbak och fotboll på schemat. Som sagt, visst är det lustigt att allt kommer samtidigt. Det är aldrig så att man får njuta av en sak i taget och ha saker och ting lite utspritt. Nej, det vore ju konstigt. Dagen började med Tildas bästa 3:an tunering i handboll i Anneberg klockan 08:00
Då kom huvudvärken som ett brev på posten så det bar av till faster Tove för massage och huvudvärkstablettknaprande. Kanske var det inte så väldans smart att sedan stressa iväg för inhandling av ingredienser till julbaket med alla andra julshoppande människor. Julbaket hos farmor höll tråkigt nog inte riktigt samma klass som dett gjort alla andra år, kanske var det att alla var för trötta och det saknades motivation. Kanske var det att vi blev avbrutna av att stereon gick sönder, att VickeVire skulle köras till fotboll eller att jag skulle visa min lägenhet. Faktorerna var många men god mat fick vi iallafall! Det anordnas varje år en fotbollscup natten till lucia i Kungsbacka. Tanken med denna cupen är att ungdomarna inte ska vara ute och ränna omkring och dricka alkohol. Det är en väldigt bra tanke men funktionen försvinner liksom lite när det är på en söndag. Cupen började vid fem och sista matchen var vid två. Efter det var det prisutdelning till 12 lag. Vi var lite trötta efter det om man säger så. Och vi var ännu tröttare dagen efter när man skulle upp till jobbet.


ceo

Min fantastiska morbror har gjort det igen. Vald till en av de bästa videorna 2010. Grammis nominerad som årets nykomling. Ny video uppe och en ny tolkning av Halo. Imponerande tycker jag.


ceo - sincerely yours


Komsell Kalas


Skelögd

Undra om mormor och morfar saknar oss när vi ser ut såhär?!


In My Head


charming



Är han inte fin min älskade lilla katt?!


idolfredag

Nu är det fredag kväll igen. Veckorna går på så oerhört fort! Just denna månaden har dessutom en tendens att gå ännu fortare än resten av året, hur det nu ens är möjligt! Och inte blev det särskilt många dagar på jobbet denna veckan heller. Så typiskt att jag lyckas bli sjuk när jag börjat på ett nytt ställe, vad är oddsen för det? Å andra sidan, december månad. Magsjukor och influensernas underbara tid. Blä. 
 
Ikväll skulle jag vara barnvakt för barnen då mamma och pappa har lämnat oss för julbord.
 Mille somnade innan mamma och pappa ens hann gå utanför dörren.
Jag klagar inte, men det hade vart mysigt att få vara tillsammans med syskonen. Allihopa.

Nu är det idolfinalmys för hela slanten!


uscha

Jag trodde faktiskt att jag skulle klara mig undan den där äckliga magsjukan. Jag var helt inställd på den också eftersom jag inte kan vara sjuk nu. Jag måste vara på jobbet. Det känns inte så bra att vara hemma andra veckan, så nu får det vara nog! Jag är visserligen inte alls så dålig som de andra var, kanske är det det som stör mig. För min egen del hade jag kunnat jobba, om det inte vore för smittorisk. Blä.

Just nu underhåller jag mig med att titta på fantastiskt fina valpar på nätet och tittar på gamla youtubeklipp.
Usch, för att vara sjuk, men inte "jätte"sjuk. Man blir så uttråkad! 
O så skulle jag både träffat kusin idag plus att jag skulle träffa tjejerna på lunchen. 

Jajamen, uttråkad var ordet. 


Snölek



Jag trivs ganska bra här på Solkullagården med alla mina fina.


details in snow



merry


snölek och sjuklingar

Det blev ingen girls night out för mig igår. Det blev istället en alone night in. Mer eller mindre isolerad i mitt rum.
Jag hade verkligen, för första gången på väldigt länge, sett fram emot att gå ut med tjejerna o fira Sara. Jag har inte haft någon lust med det alls på väldigt länge. Tråkigt nog så blev hälften av familjen magsjuka igår efter att jag bestämt mig för att gå ut. O eftersom jag är så rädd att bli sjuk ute, speciellt på det sättet, så valde jag däröfr att stanna hemma. Efter att ha vartit iväg och köpt blåbärsjuice och servat vatten till sjuklingarna försökte jag att isolera mig på mitt rum i hopp om att hålla mig frisk själv. Jag hällde också i mig cayennpeppar som ska vara lika effektivt att äta som vitpepparkorn. Vad gör man inte för att hålla sig frisk!? Det har jag verkligen inte tid med nu!!!

Innan ena halvan av oss blev sjuka igår så hann vi vara ute i snön och åka pulka. Fantastiskt roligt!! Ska lägga upp foton här så ni får se mina fina syskon! Nu ska jag skriva det sista på min skoluppgift!

Ha en väldigt bra andra advent! Kram på er!


4/12

Idag fyller min älskade lilla fina Tadis år! Så ikväll blir det "girls night out"!


RSS 2.0