Snart bär det av...

Om en liten stund ska jag ta över Alvaro och mysa allt vad jag kan med honom idag eftersom jag inte kommer träffa honom på tio dagar! Kommer kännas konstigt tror jag!

Jag tänkte att jag skulle ladda upp lite bilder innan jag åker till farmor för där kommer jag inte ha så bra internet uppkoppling! Så här kommer lite foton!

   Här är det stället vi drack té på

 

 

Och här är Puerto Cherry
När vi var där så var inte vädret på topp direkt och jag var ju inte där för att fota så detta är de enda
fotona som är okej. Jag ska åka dit och ta ordentliga kort!





  

   


o så lite Alvarito


  


...

Dagen idag har varit ganska lugn måste jag säga. Alvaro har varit på sitt bästa humör hela dagen! Han är så go! :)

Malin var här förut idag för att hjälpa Karin att måla i Alvaros rum. Det skulle vara djungelmotiv. Palm, Giraff, Apa, Lejon och en slingrande orm målades! Det blev jättebra! Sen ska det bara målas med färg men det är väl det som är svårt fåå få till bra! Men det ska vi nog lösa! :)
Efter det var färdigmålat så gjorde vi våfflor. Det är ju faktiskt våffeldagen i Sverige idag! Det kan man ju inte missa! Gott!


Men till det allra roligaste idag. Jesús och Karin berättade för mig i början av veckan att det går ett "rese"program på torsdagar. Ett program där de åker till andra städer och möter folk som är härifrån Andalusien. Just denna veckan skulle de åka till Göteborg. När jag kommer ner så ser jag feskekörka, läppstiftet, poseidon och andra typsika göteborgssaker på tv. Men helt plöstligt kände jag igen mig väldigt väl och visst var de i Kungsbacka! På det lilla torget, bara några hundra meter från min lägenhet! Skumt! Här sitter man i Jerez de la Frontera, Cadiz, Andalusien, Spanien och ser sitt hem på tv! Jäkligt konstigt måste jag säga! Men sjukt roligt! De filmade vårt fina lilla torg, skansen och vår kyrka. De gick där med en man som bor i Kungsbacka som berättade massa saker (som jag givetvis inte förstod) och gick där på våra små gator.
Jag kunde peka ut mitt hus för Jesús och Karin, på spansk tv! Lite roligt är det allt! Klart att de filmade på Tio Pepe också! :) De filmade också Fjärås Bräcka och pratade om vikingar! 

Nu ska jag ta och sova lite för att ta Alvaro ganska tidigt imorgon! Och sen 12:45 är jag påväg mot nya äventyr! :)



Bounce

Jag vill gå på BOUNCE! Det är när jag inte är hemma! Nu blir jag ledsen! Jag vill!



Det är ju bara att titta på den så förstår man hur bra det kommer vara!


Update

Dålig uppdatering igen, jag vet! Jag ska försöka uppdatera varje dag men av någon konstig anledning så hinns det inte riktigt med! :)

I förrgår (tisdags) så var vi på en italiensk resturang för att ha avskedsmiddag för en av de svenska tjejerna här nere som ska flytta hem till Sverige. Detta ska vara en toppenbra resturang som alla gillar väldigt mycket och vad jag förstår har de ätit där en hel del! Det började bra med ostbricka och gott bröd! När vi fick maten var den fruktansvärd! Hälften av oss fick säga till att maten inte gick att äta! Det var ingen smak på maten mer än att det smakade väldigt brännt! Dessutom beställde jag och Ulrika en rätt med räkor, fyra räkor var det i!! Sen kom maten in på nytt. De andra två hade fått helt ny mat som var bättre men mitt och Ulrikas hade de nog bara tagit bort det som var brännt. Det var inget roligt alls, varken jag eller Ulrika åt maten och trotts att allt var kvar på våra tallrikar tog han betalt och bad inte ens om ursäkt! Så fruktansvärt dåligt!!!
Vi gick därifrån så fort vi ätit upp maten och gick till ett ställe intill där vi drack té. Där inne var det jättefint! Jag ska se om jag kan lägga upp några bilder därifrån!

Igår så var jag med Alvaro hela förmiddagen! Efter det kom Karin, Ulrika och Malin hem för att lasta av saker från deras kontor som ska flyttas. Vi lastade av och Jesús hämtade Alvaro. När vi var klara med det så åkte vi till Puerto Sherry. Där var det superfint! Jag ska se om mina bilder gör sig rättvisa, annars får jag åka dit och ta nya! Vi åt lunch på en toppenställe! Otroligt mycket bättre service än dagen innan kan man säga! :)
Sen fortsatte flytten, från 3 våningen sprang vi med alla möbler (känns i benen idag!!) för att sedan flytta det till Karins nya kontor. Det blev en jobbig dag men hennes nya kontor kommer bli toppen!

Idag ska jag gå o handla lite frukt och dricka för att ha med mig på bussen imorgon! Undrar hur det kommer gå alltså. Jag har inte ens kollat upp vart bussen går ifrån! Ska ta o göra det nu tror jag! :) Att haf ska byta buss är nog det jag är mest nervös över, hur ska jag veta vart jag ska gå? Jag kan säga såhär, de är Värdelösa på engelska i detta landet! :P

Ska lägga upp lite bilder sen när jag kollat igenom dem!

torrevieja

Nu är biljetterna bokade och klara för resan till Torrevieja! Ska bli kul att få se hur farmor och Lennart har det här i Spanien! Undrar bara hur det ska bli att åka buss i 10 timmar!! Hmm...



Det lär ju inte vara en sånhär buss men det kanske hade varit roligt?! :)





Manboy

Jag tror helt plöstligt att jag inte längtar hem så mycket till Mille. Anledningen: Han älskar Manboy!
Vill inte lyssna på något annat, han har blivit besatt! Oj oj oj.
Här trodde jag att det fanns lite hopp om den ungen men icke!

martes

Dagen idag har blev lite tokig eftersom Alvaro hade vaknat inatt vid 5-tiden och ville äta! Annars äter han ju vid runt 8 så idag har rutninerna ändrats något! Men Alvaro är lika glad som annars! :) Supernöjd, för det mesta!
Det märks att det händer mycket i hans lilla kropp just nu! Sen jag kom hit bara så har han blivit mycket stadigare på att sitta själv, han har vänt sig från rygg till mage, han har börjat äta purér (och tycker om det, lite iallafall!), han står långa studer när man håller i honom och han är mycket mer uppmärksam. Det är helt otroligt vad mycket som kan hända på så kort tid! Jag har säkert glömt något iförsig :)

Jag tänkte precis på hur konstigt det kommer bli för honom när de kommer tillbaka från Sverige, med tanke på att det händer så mycke. Han kanske blir jätte blyg och knappt känner igen mig när de kommer tillbaka!? Jag tror att Mille bara var lite mindre när jag åkte till Hawaii i tio dagar och det blev lite konstigt för honom när jag kom hem igen. Han var lite fundersam och avvaktande i någon dag och sen var det som vanligt!

På tal om det så hoppas jag inte att det blir allt för konstigt med Mille nu när jag är borta såpass länge. Det är nog det som jag tycker är värst. Tilda och Victor är ju så stora att det är som vanligt när man kommer hem igen men för Mille är det ju en väldigt lång tid. Även om man pratar lite med honom i telefon så är det ju otroligt stor skillnad från när jag var hemma med honom nästa jämt. Suck. Jag saknar lille-Mille!! ( och de andra också, såklart!)


Sockersött!


Söndagssegt

Dagen idag kan ha varit den segaste på länge! Jag orkade knappt gå upp imorse och när jag väl slängde av mig täcket så var jag tvungen att ta på mig "ordentliga" kläder så som jeans, i tron om att det skulle pigga upp mig. Men icke! Datorn har hållit mig i ett järngrepp hela dagen och inte ens den cykelturen som jag tänkte ta, verkligen ville ta, blev av!

Jag gjorde ett (läs flera, men jag kan inte skriva om alla) personlighetstest på nätet och där stod det:

"Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra."

Kan det stämma tro? Det stod också att yrken som skulle passa var t.ex. skribenter, personlavetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, lärare, psykologer... Där tycker jag verkligen det låter som saker jag är inne på!
På tal om det så har jag faktiskt sökt in till högskolan till hösten, igen! Jag vet ju ingenting om vad jag vill göra i framtiden än men då har jag iallafall någon plan.

Jag har iallafall ätit idag. Mögelost! Jag, Susanna, har ätit mögelost utan att det var i sås!
                                                                                                                                            Helt otroligt! :)

Här är min "utsikt" by night!


Ny header

Jag lyckades ändra headern idag, alldeles själv! Det var jättesvårt att få till det bra!
Det tog sin lilla stund! Men jag nöjer mig med denna ett tag nu tror jag. Det är svårt att få den precis som jag själv vill när jag inte har alla mina bilder med mig här nere i Spanien. Alla mina bilder ligger hemma hos mamma och pappa på en extern hårddisk. Ska bli kul och göra en ny header när jag kommer hem!
Jag har också sett att man kan "vattenstämpla" sina bilder och om jag kan få ordning på det med så kanske jag ska försöka använda mig av bloggen även när jag kommer hem för att lägga upp mina foton!

Kul! :)

Idag

Dagen idag började väldigt segt. Jag gick inte upp förrän vid halv tolv. Då gick jag ner, gjorde frukost och sen gick jag upp till min säng igen. Jag la mig och tittade på "Solsidan" och sen på "Så ska det låta". Det var skönt med en jätte lugn och skön morgon. Inte för att det brukar vara särskilt stressigt eller jobbigt för mig att ta mig upp här nere :) Det var däremot väldigt varmt inatt under täcket, så jag var vaken en del pga av det. Jag gillar ju inte att sova utan täcke!

Karin och Jesús skulle åka till Carrefour sen så då åkte jag med. Gissa om jag kunde gå i affären utan att köpa något? Nej! Typiskt mig! Men jag köpte bara en ficklampa, Jordgubbar och en Cola. Rätt bra jobbat för att vara jag :)

Efter det åkte jag med till El Puerto för att träffa Caroline. Jag mötte henne och en kompis till henne, Greg på Carrefour (Igen, fast i El Puerto). Där skulle Caroline köpa lite nya grejer som täcke, lampor o.s.v. eftersom hon flyttat idag! Greg körde hem oss till Caroline och sen ringde hon en kille som hon träffat, Manu, så vi gick och mötte honom och sen tillbaka för att sätta ihop lite lampor och lådor som vi köpt.

Karin kom och hämtade mig och sen åkte jag med henne till hennes vän och kollega Malin som de varit hos under eftermiddagen. När jag kom in där så mötte jag Lucas, en av Kajsa-Lisas söner. Jag frågade om han kände igen mig och han svarade att han inte riktigt visste. När jag sa att jag varit hemma hos honom två gånger och att jag varit där med Caroline så sa han " Ah, jag känner dig!" Supersöt! Alla svenskar som jag träffat här, genom Karin, hennes vänner, är verkligen jättetrevliga människor och jag tycker verkligen att det känns toppen att jag hamnade just här! Det hade varit väldigt mycket jobbigare om jag inte känt att människorna här är så bra!

Greg är amerikanare så han pratade givetvis engelska med mig och det är inte lätt att prata med någon som har det som modersmål, samtidigt som jag uppskattar att han verkligen försöker prata med mig! Jag vill verkligen öva på engelskan så man slipper känns sig så obekväm. Manu, som jag träffade sen, pluggar engelska på Trinnity. Det är samma skola som Caroline pluggar spanska. På ett sätt är det mycket svårare att prata med honom, för att han är så svår att förstå, men på ett sätt är det mycket lättare. Jag är mycket bättre (om man får säga så) på engelska än vad han är. Om jag får lov att säga så, så är jag faktiskt ganska bra på engelska, bara väldigt obekväm att prata. Men det är en sak jag vill uppnå med denna upplevelsen, bli bättre på engelska! Jag pratar ju med Jesús här hemma också. Det är ju stor skillnad från hur det var för bara någon veckan sedan. Jag "vågar" prata mycket mer med honom nu och han pratar med mig. Det är svårare när Karin är med, för både mig och Jesús, men som sagt beror det nog mest på att man känner sig obekväm när det skulle kunna gå att prata på sitt eget språk. Jag tycker lite synd om Karin som får översätta hela tiden bara! Men vi ska blir bättre, båda två hoppas jag! :)

Nu ska jag gå ner och dricka lite té och sen sova! God natt på er!


Lite bilder från idag också

     

           

     

       

     




o så ännu lite mer bilder...

 

 



O så lite bilder från El Puerto

     






Lite mer bilder...

Här kommer lite mer bilder!

 

 

 
Supermodel in the wind!                                                                                         Tin Tin leker



Uppdatering

Ursäkta att uppdateringen är så dålig! Konstigt nog känns det som man inte hinner med det, trots att jag sitter vid datorn väldigt mycket på eftermiddagarna! :)

Igår gick jag med Alvaro för att handla på Carrefour, ett väldigt stort varuhus. Lite i stil med ICA MAXI.
Men eftersom jag har en dålig vana att alltid komma ut ur butiker med händerna fulla så tror jag inte jag ska göra om det! Kanske kommer jag våga det när jag vet exakt vad det kommer vara för väder. Igår när jag gick så var det väldigt varmt i solen men det blåste som bara den, vilket var väldigt svårt med lillkillen. Det slutade med att jag fick försöka balansera fyra påsar i vagnen och bära på Alvaro med en filt runt hans huvud som inte fick blåsa bort. Note to myself: Gör inte om det! :) (Förrän jag vet vädret och kan kontrollera mitt köpbehov!) :) 

Idag har jag varit på promenad med dom smågalna vovvarna och Alvaro. Det var inte lätt att balansera körandet av vagnen med två hundar som vill åt olika håll! Men det är nog en vane sak! Dom är väldigt gosiga, hundarna, men dom är ganska krävande. Men ack så söta! :)

Eftermiddagen blev väldigt lugn till en början. Alvarito sov som en stock när vi kom hem och sen när han vaknade myste vi i soffan. Han har blivit jätte stabil faktiskt! Känns som man känt honom jättelänge eftersom det verkar som han utvecklas massor från dag till dag! Det är väldans kul att se hur han grejar hela dagarna! Han åt dessutom massor av puré idag och behövde inte ha välling på lång stund efter, han börjar bli stora killen!

På kvällskvisten nu var åkte jag med Karin och Alvaro till Pricemark, kan väl säga att det är lite som Ge-Kås fast med bara kläder och bijouterier. Inte alls bra för en sån som jag, köpgalning!
Idag kan jag faktiskt ursäkta med att jag hade massor som jag behövde eftersom jag fick packa så snålt när jag åkte! Jag köpte ett par byxor, tre toppar, ett par skor, en sjal och två halsband. Jag provade inget där men tro det eller ej så passade allt! :) Glädjerus! Och allt de för 560:- (!)

Jag tänkte lägga upp lite bilder imorgon! Nu ska jag se på Drömmer om Italien och sen sussa! God natt!

Melodifestivalen

Igår hade Karin bjudit hem ett gäng svenska tjejer som bor här nere för att ha melodifestivalenkväll!
Jätte mysigt! Vi var ganska eniga om att Salem AlFakir skulle vinna. Synd att han inte gjorde det!
Vi åt småplock mat och drack vin och hade jättetrevligt! Efter "mello", som dom kallar det, så försvann
vi in i "memory lane" med massor av gamla sköna låtar på youtube. ´Det är ganska roligt att all den
musiken som gjordes förr är fortfarande riktigt bra musik! Kläder o stil kan man ju tala om men låtarna
var faktiskt riktigt bra! :)

Idag har jag ingenting på schemat! Har inte ens öppnat "persiennerna" faktiskt!
Jag funderar på att ta mig en jätte promenad in till Jerez och fota lite, idag är u nästan allt stängt här
eftersom det är söndag! Skönt!                                 
                                                                                               
                                                                                            Karin gjorde egen sushi!


Lite bilder...

Fin fint


Här är TinTin, min favorit! :)


Lilla Canela


Utsikten från min balkong


Lilla Alvaro!


O så jag...


Promenad runt sjön



Jordgubbar!

Mmm! Nu har jag ätit årets första jordgubbar! Jag råkade äta upp en hel låda och jag känner att det finns viss risk att jag köper en till imorgon! :)

Just nu väntar jag på att Karin och Jesús ska komma hem med lilla Alvaro från kalaset de är på för sen ska de ut och göra stan! Jag ska passa lill-killen (eller aa, ta på pyjamas, ge välling och lägga honom i sängen!)

Sen ska jag göra ett nytt försök för att se om Let's Dance och SOLSIDAN kommit upp på nätet! Jag vill seee!!




Mina Jordgubbar!


Solsidan

Ska titta på Solsidan nu hade jag tänkt! Missade de två sista avsnitten men såg nu att man bara kan se det sista! Dåligt! Jag vill ju se båda!!

Här är det skönt väder idag! Det blåser en del bara men i solen är det 20 grader! Gott!
Hur har ni det hemma i Sverige? Nollgradigt ungefär? HAHA! :)


Nybörjare

Guud va jag är dålig på att blogga! :) Tittade på min blogg, shit va trist!!
Kan man bli bättre? Jag hoppas det! :)

Huvudvärk

Dagen igår var jättebra! Jag var ute på lång promenad med Alvaro och Tintin och sen när vi kom hem kunde man vara ute trots att det inte var sol! Sen började huvudvärken smyga sig på mig och blev bara värre och värre! Stackars Caroline som jag träffade sen i El Puerto måste trott att det var något seriöst fel på mig! Jag kunde knappt prata ordenltigt, jag kunde knappt se och sen började det rinna i ögonen som det gör när jag håller på o få migrän! Suck!!
Sen när jag kom hem så hade jag bestämt att jag skulle prata med mamma över skype men det gick ju inte. Jag bara lipade hysteriskt så det fick bli chatten istället! :P Igår kväll var en låg kväll kan man säga!

Ska försöka ta mig samma idag och inte gråta sen ikväll när jag ska ringa hem! :)

Idag ska Karin jobba hemifrån och vi ska tillsammans åka till LIDL och handla. Dom har tydligen alltid något tema där och just denna veckan är det "Svenska veckan"! Kul att det var det just nu när jag kom ner!
Sen på kvällen ska jag passa Alvaro när dom ska ut och fira en kompis som fyller år! Så då ska jag koppla in datorn till tvn och titta på Let's dance!

Nu är det iallafall sol så dagen idag kommer nog kännas bättre!! :)


London


Jerez de la frontera

Nu är jag i Jerez! Flygresan gick förvånansvärt bra faktiskt! :)
Mötte två tjejer på flyget som också bytte i London och dom tyckte synd om mig att jag åkte med Ryan Air första gången jag flög själv. Ryan Air är lite speciellt om man säger så! :P Men jag kom iallafall fram!!

Det känns ganska mycket som hemma här i huset eftersom Karin gillar det svenska inredningen och dom har mycket IKEA. Så hemma känns det väldigt likt. Det är väl mest inne i Staden som det är väldigt annorlunda!

Gårdagen spenderades mest hemma för att lära mig alla rutiner, vart allt finns o så! Idag är första dagen själv med Alvaro! Jag tog över honom vid halv tio, käkade lite frukost medans han låg och myste i soffan och sen tog vi en lång promenad runt sjön med TinTin.

Nu vaknade Alvaro precis så jag får nog ta o göra lite välling till honom!

Ska kanske ikväll åka till El Puerto, som ligger ca 1 mil härifrån, för att träffa Caroline. Kul o träffa någon som är i samma ålder!

Brev från T

Igår kväll när jag kom hem så låg det ett brev till mig på min dator, det var från lilla Tilda, såhär stod det:



Men jag är jarafal bäst! :)


Skype

Sådär ja, nu var även Skype fixat! Så nu får ni lägga till mig där, för jag fattar inte hur det funkar! :)

Snart dags att åka in till Kungsbacka och hämta mitt vin för att sedan hälsa på min favorit, gamlafarmor! Mys!


Pirrigt...

Fan, du börjar det bli pirrigt....
o väskan vägen 15,4 kilo!  SUCK!

Middagsmys hos Frida

Vi var hos Frida och åt god Tacos! Mums! Jag, Frida, Linnéa och Louise. Bara en sak som fattades och det var vår lilla Tadis! Inte alls kul att jag inte får träffa den lilla plutten innan jag åker! *Snyft*

Efter vi hade ätit så gick vi ner till Prinsen, knök fullt! Där mötte vi Mackan också, kul o träffa honom! Det var så längesen nu! Han är bra go! Här är lite bilder! 

              

Tror faktiskt jag kommer sakna Kungsbacka lite iallafall...


RSS 2.0