Sömntuta

Ni kan ignorera den delen att Mille sitter utanför och leker från förra inlägget.
Två sekunder senare så ligger han utanför min dörr och sover.

 Jaha ja.


Myseri Mysera

Det är lite lustigt. Allt som oftast tycker jag att man hamnar här för att skriva ett, egentligen ganska oviktigt inlägg, när man borde göra annat. Jag kom på det nu när jag skulle fixa lite med mina foton för kursen jag läser. Av någon outgrundlig anledning så tycker man att man bara måste slänga in ett inlägg innan man gör annat.
Just nu kanske jag gör det ganska medvetet, slänger in ett inlägg, för då kanske jag inte hinner så mycket mer än att bara gå igenom fotona innan jag ska tillbaka till jobbet. Det vore ju dumt om jag kom in i ett flow när jag vet att jag måste avbryta det.Eller kanske är det bara för att jag har lust med annat. Mycket möjlig.

Hursomhelst, jag ville egentligen bara skriva till er om hur mysigt jag har det. Här sitter jag i mitt nya rum i min soffa. Solen är påväg ner (inte så mysigt egentligen, men ljuset blir fint!) Mille leker precis utanför och jag sitter och småäter lite pepparkakor. Ur högtalarna ljuder samtidigt "blue moon" av Kendal Johansson. Det tog mig väldigt lång tid att få grepp om den låten, nu fullkomligt älskar jag den.
Så, här sitter jag och myser för mig själv.


Mera snö!

Jag tror att jag är bland få bloggare som inte skrev något om första advent igår och det är faktiskt lite konstigt.
Jag är en sån person som bara älskar allt som har med julen att göra. Minst lilla detalj! Men igår försvann det i allt pluggande och fixande här hemma. Vi vart iväg sent igår för att hämta min soffa, mitt i världens snöväder! Som ni förstår då så vart jag överlycklig när det började snöa. Speciellt eftersom flingorna var helt enorma! Jag försökte fota men det är ju näst intill omöjligt att få bra foton på det, speicllet om det är mörkt ute. Hursomhelst, till min förtvivlan så snöade det mindre och mindre ju längre ut vi kom på Onsala halvön. Så jäkla tråkigt! Jag ber till vädergudarna på mina bara knän, varje dag, för mer snö! Det ska bannemig vara snö hela december och januari, så det så!

Om en stund ska jag iväg och jobba på skolan. Efter det blir det att gräva ner mig i datorn för att försöka få ordning på mitt skolarbete. Jag ska söka någon kurs att gå undertiden jag jobbar och jag ska dessutom åka till ikea för att lämna tillbaka en ram som gick sönder när jag packade upp den, samt åka och titta på en lägenhet och visa min egen. Eftermiddagen kommer inte att bli lugn idag. Det kan jag lova.


Besluttagande och annat

Just nu sitter jag hemma i mitt nya rum hemma hos mamma och pappa. Efter en hel del strulande fram och tillbaka har jag kommit fram till att det bästa för mig är att bo hemma ett tag till framöver. Jag vet hur min inkomst kommer att se ut sex månader framåt, men som vi vet så går tiden väldigt fort och snart kommer jag att stå där, och kanske åter igen, inte ha en aning om hur jag ska lösa saker och ting. Det vart inte ett lätt beslut att ta, det kan jag lova! Det finns både fördelar och nackdelar med att bo hemma och också med att bestämma mig för att flytta igen. Nu har jag iallafall bestämt mig så jag går in med den bästa inställningen jag bara kan. Jag ska verkligen försöka att bara se fördelarna.

Denna veckan känns som att jag inte har varit medveten om att den ens har passerat. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort egentligen. Jag har jobbat alla dagar, varit på stresshantering, haft födelsedagsherr morrfan på besök och vi har bytt rum. En del stora saker kanske. Och ingen tid för plugg. 
Vilket betyder att veckan som kommer, som är min sista vecka för denna kursen, kommer att bli smått hektisk! Inte nog med att jag måste plugga och lämna in fem uppgifter till så ska jag först jobba på skolan måndag och tisdag, sedan ska jag börja på mitt nya jobb på onsdagen. Undra om jag kommer att överleva? Kanske kommer jag att däcka som en klubbad säl i soffan på fredag kväll. Troligtvis.

Eftersom jag är så oerhört dålig på att uppdatera, speciellt i form av foton, så måste jag ju bjussa på något foto.
Men eftersom jag inte har någon ork att sitta och ladda upp foton så valde jag att visa den fina morrfan!
Bara för att inte göra er oroliga över min språk och skrivkunskap, jag vet att Morrfar inte stavas så normalt sätt, men min morrfar heter just Morrfar. Därav stavningen, är man från Göteborg så är man. 



När allt är på plats här hemma och jag känner mig iallfall lagom nöjd med mitt skolarbete så ska jag minsann uppdatera er här lite oftare. Speciellt med foton! 

Sov gott! 


björne och julen

Jag har precis haft farbror Björn hemma på besök. Mäkta trevligt! Konstigt nog har jag inte tagit ett enda foto.

Har äntligen fått tillbaka min telefon också, så det ska installeras! Sen är det faktiskt så att jag har hämtat mina julsaker hemma i mitt förråd. Julsakerna ska upp denna veckan förstår ni. För det första för att jag älskar juletiden något som oerhört mycket, för det andra ska mamma ha hem sina jobbarkompisar på middag med julmat som tema. Nu måste det ju bannemig vara juligt runtomkring också!


Bild lånad från google

Nu ska jag sova! God Natt på er alla Godbitar!  


Välja sitt liv

Jag brukar tro ganska starkt på att man själv väljer vad man vill leva för typ av liv. Frågan är då bara varför vissa väljer att leva i misär? Jag kan tycka att livet kan vara så fruktansvärt orättvist. Varför ska vissa ha allt och andra inget? Varför ska vissa prövas, om och om igen. Non stop. Jag förstår inte riktigt tanken med det.

Livet är, minst sagt, orättvist.


Prins Louie

Idag har det varit dop för fina lilla Louie. Dopet var i Onsala Kyrka och sedan vart det kaffe och fika i församlingshemmet. Louie är som en liten prins, så oerhört go och glad! Själva dopet i kyrkan var väldigt fint och sedan sjöng både Cisss's pappa och hennes syster Veronica. Jättefint och alla satt med gåshud och tillochmed lite tårar i ögonen. Efteråt satte jag mig vid Louie när han låg där i sin vagn. Han kan vara bland det gladaste jag varit med om, han pratade tillbaka och skrattade när jag pratade med honom. En fantastiskt fin liten pojke! 
Jag kom på nu att jag glömde skriva i hans lilla bok, hoppas jag kan göra det i efterhand! :) 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med familjen för att se på "Så mycket bättre". Foton kommer senare..


det är dags för fredagsmys...

Efter en lång vecka kommer nu en efterlängtad helg! Igårkväll var jag så trött att jag att jag knappt visste vad jag hette och jag bäddade ner mig i sängen för att se på den ganska lättsamma filmen "The killers". Jag måste villigt erkänna att jag glömde bort att nämna i mitt inlägg häromdagen om heta killar att Ashton Kutcher faktiskt är i samma liga. OMG! Om man inte vill se filmen, med tanke på dess ganska lama utseende så tycker jag att man bör se den för att njuta i 90 minuter av Ashtons härliga existens. Helt okej torsdagsnöje!

Efter ett himla flängande på mig och min moder idag sitter vi nu samlade i soffan för att titta på idol.

Precis när jag sitter här och skriver i soffan så åker ett glas med cola i golvet, pappa böjer sig ner för att ta upp den och när han sedan reser sig så slår han huvudet i ljuskronan i taket och ner faller alla ljushållare på bordet och gör sönder en porslinsskål på vägen ner. Typsikt!


Åter till dagens aktiviteter, idag har vi alltså flängt runt hela dagen lång. Det började med att jag skulle skriva kontrakt för jobbet jag fått. Efter det bar det av till banken, följt utav diverse ärenden på Kungsmässan för att sedan skynda till däckfirman för byte till vinterdäck. Där är så lång kö att vi får strunta i det, åka tillbaka in till stan för att få lite mat i magen, köpa doppresenter och sedan gå till stresshanteringen som idag var första gången på. Efter det fick vi, ironiskt nog, skynda vidare för att hämta Mille. Sedan direkt tillbaka till Kungsbacka för att byta däck och sedan åka och handla på ett fullkomligt fullsmockat Ica Maxi.
Ja, där har ni min dag i stora drag. Full fart som ni förstår.

Tur var det väll att vi bytte däck eftersom det nu har snöat en del. Kallt är det också!!

Jag känner att detta kanske är det mest osammanhängande inlägget på länge, jag ber om ursäkt för detta! :)

Stresshanteringen idag var väldigt givande måste jag säga. Väldigt intressant. Idag handlade det om mindfullness. Jag kan känna att stresshantering är väldigt bra i förebyggande syfte, väldigt bra. Det borde alla människor få.
Det var också väldigt intressant att se en så stor blandning på människor sitta i samma rum, med så olika anledningar till att vara där. Väldigt givande. De som jobbar med detta är givetvis otroligt bra, men det är minst lika berikande med "vanliga" människors reflektioner och erfarenheter.

Ni får ursäkta om det hoppar in bokstäver där de inte ska vara eftersom jag har en ny dator som tangenterna sitter lite annorlunda på än på min tidigare. Nej, nu ska jag återgå till idol och min familj.
Trevlig helg på er!!


redan tisdag

Jaha ja. Nu var det redan tisdag kväll. Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort!
Helgen var fulld med olika sporter. Blandannat åkte jag med på karateläger i Fritsla, mitt ute i svenska nowhere.
Söndagen pinade jag mig igenom, ni förstår säkert att jag pratar om huvudvärken... Trots det så tittade vi när Söderling vann sin första masters-titel. Givetvis missade jag inte heller Milan - Inter på kvällen, även om jag mot slutet däckade i sängen. Fast troende om att jag inte missat en sekund av slutet. Jo visst...

I måndags var det jobb, idag var det jobb. Jobb på onsdag och jobb på torsdag. Skönt! Och jag kan lugnt säga att jag är imponerad av folk som pluggar samtidigt som de jobbar. Jag tycker det är skit svårt rent ut sagt! För det första är det ju så att man försöker att göra så mycket man bara kan innan man ska jobba om man börjar sent. Börjar man tidigt så vill man ju hem och bara vara efter jobbets slut. Nä, jag har helt enkelt för dålig för att förstå hur man ska prioritera och hur man ska orka koncentrera sig när man är på hemmaplan. Antagligen skulle det vara väldigt bra för mig att sätta mig på bussen till kungsbacka och plugga på biblioteket. Men vem gör det, när man inte måste? Det är absolut inte fel på kursen, för det är riktigt jäkla roligt!
Snarare att jag har tjugotusenmiljonerstriljoner andra saker som jag funderar över.

Åter till pluggandet!


utkast: 2010.11.15

Hej på er! Jag ska göra ett försök nu till att plugga, hoppas att jag kan fokusera lite iallafall.
Min koncentrationsförmåga är just nu nere på minus! Snart börjar fotbollsgalan, skynda skynda!!
Kram på er!


Förr förra helgen

Jag tänkte att det kunde vara bra att bjuda på lite foton på Victor och Joel från förr förra helgen. Jag inser att jag är lite efter men bättre sent än aldrig, inte sant? :)




Karateläger i Fritsla

Just nu sitter jag i Fritsla, mitt ute i ingenstans. Jag ska vara med här under dagen idag på karatelägret för att hjälpa till att underhålla barnen mellan träningarna. Det blir lite spökboll och brännboll hade jag tänkt mig.
Just nu radar de upp för att starta och ska nu träna första passet. Undertiden ska jag ta och plugga lite hade jag tänkt, det kunde ju vara bra att få lite gjort! :)


mikrofonkåt


my new friend

God kväll på er!

Nu sitter jag här med min nya dator i knät. Den känns ganska bra faktiskt!
Det enda som känns konstigt är tangentbordet eftersom det ser lite annorlunda ut än mitt förra.
Mormor har kommit och snart är det idol. Nu ska det mysas!!


Ihärdig

Äntligen hemma i min lilla vrå här på andra våningen. Skönt.
Jag håller dock på att ringa ihjäl mig, om man nu kan göra det, till tre. Jag har ringt dem hela dagen. O då menar jag verkligen hela dagen. Jag pratade med en kille imorse som skulle hjälpa mig och han skulle ringa tillbaka till mig. Har han gjort det då? Nej, det är väl klart att han inte har. Av någon anledning så måste alltid allt bråka lite med en innan det funkar som det ska. Alltid. Om någonting skulle gå helt smidigt och smärtfritt förbi skulle man ju bli helt chockad! Förutom att jag ska fortsätta att vara den jobbigaste människan i världen mot tre och ringa, ihärdigt, tills de svarar så ska jag också planera aktivitet för karatebarnen på lägret imorgon och dessutom klämma in en hel del plugg i varje idol paus. Ja, en del suckar blir det även idag.


Fel

Gissa hur glad man blir när man gått hem från jobbet med migrän, somnar som en klubbad säl i sängen. Vaknar och får en känsla av att datorn jag betällt och hämtade i förmiddags, inte känns helt rätt. Skyndar upp för att titta och mycket riktigt är det fel dator som skickats hem. Jag beställde en HP och har fått en Qompac. Suck.
Jag tror jag går och lägger mig igen!


Vad sägs om en liten paus?

Victor viade mig denna videon igår, sen såg jag att någon lagt upp den på fejan, o så hade en vän lagt upp den på sin blogg. Hon kan vara det grymmaste jag sätt på länge. Vad sägs om ett litet brake innan man får ett bryt?


I got it!!

Måste ju bara slänga in ett litet inlägg för att tala om att jag fick jobbet på Individ- och familjeomsorgen!!
Fattar ni hur gott det känns? Jag är rätt glad för det kan jag lova! Visserligen tidsbestämt, 6 månader, men jag kan inte beskriva hur härligt det känns att veta vad jag ska göra det närmsta halvåret. Skönt!

Fasen va gott!


Jag låter bilden tala för sig själv


Miss my friend

Idag saknar jag min kompis lite extra ♥


Glosoppa?


Hetast i Sverige

OMG, folks! Visst finns det en del charmiga killar så varit med i idol genom tiderna men detta året är outstanding!

Olle Hedberg kan vara den absolut sexigaste killen som jag någonsin sett! Det finns bara två killar i världen som känns hetare och det är Johnny Depp och Jude Law. Kanske också Jesse Williams, men det är inte konstigt med tanke på hur lika de två är! Olle är hursomhelst den hetaste killen i Sverige! Jag känner mig som en fnittrig liten flicka när han dyker upp på tv:n och jag kan lova er, jag missar inte ett avsnitt så länge han är med! :)



Jisses, alltså...


Jag vill vara uppsnärjd i det blå!

Jag önskar så att jag vore i Scandinavium just nu. Jag kan lova att de som är där får en oförglömlig kväll.
Mina suckar är inte dåliga här hemma i soffan en kväll som denna!

Jag antar att jag inte ska klaga eftersom jag sitter här i soffan med min fina familj, men jag hade bra gärna varit i Göteborg just nu. Här hemma i soffan sitter jag ju mer eller mindre varje helg!
Jag får nöja mig med "Så mycket bättre" och "Robins" här hemma innan det är dags för sängen...
Visst njuter jag här med, men jag skulle bra gärna vilja bli uppsnmärjd i det blå av Herr Hellström!


Confession

Okej, jag ska erkänna. Det är faktiskt riktigt jäkla roligt att hålla på med photoshop.
Jag började bara kolla lite på det utan att läsa i boken o jag tror jag har hittat det roligaste som finns!

Jag kommer aldrig att lägga upp foton här på bloggen som jag photoshopat utan att tala om det men textfunktionen lär jag använda mer eller mindre jämt! Det är så oerhört mycket lättare och det går så väldigt mycket fortfare, inte glömma att det blir väldigt mycket finare, att använda sig av det istället för sidor på nätet!

Så här bjuder jag på en av mina fantastiska!


Dagen Lång

Min förmåga att uppdatera bloggen just nu är väldigt låg. Det är konstigt. Jag vill väldigt gärna blogga och visa mina foton för nära och kära som är på avstånd. Jag vill gärna blogga för att det känns alltid lite lättare efter jag har skrivit av mig lite, varesig det är om vardagens helt vanliga bestyr eller om det är någon som tynger mig. Jag känner att det absolut inte får bli ett stressmoment att ha en blogg, speciellt inte när den är en så liten!

Men, till saken. Jag är kanske lite för upptagen? När jag var i Spanien var det lätt att slänga in ett inlägg typ varannan dag och efter det har jag ju varit arbetslös (Sorry, arbetssökande!) praktiskt taget hela sommaren. Visst gör det att man vänjer sig vid ett visst tempo och utmattningen då var mest i mitt huvud, av riktigt huvudbry av vad som ska hända och inte framöver. Av ett ständigt virrvarr. Nu är jag mer trött, på riktigt trött, ni vet? Trött på det sättet som man ska vara. Utan att det går att undvika går prioriteringarna annorlunda då.

Okej, jag åkte över på samma spår igen. Another try..

Igår hade jag öppning på skolan, som jag fasat över hela helgen. Anledningen till oron? Larmet.
Av någon anledning kan det få min hjärna att gå på helvarv, att larma av. Jag har sån skräck för det. Varför? Inte en aning. Verkligen, inte en aning. Larm gör mig lite galen. Jag vaknar mitt i natten och tänker; "Va fasen va koden nu då?" Näör jag är precis mellan att sova och att vara vaken så tänker jag ihop massa andra koder, som jag vet inte stämmer, och tänker att det inte funkar. Fast jag egentligen vet att det är fel kod. Att larmet aldrig slutar tjuta. Att jag låser upp dörren och larmet går igång men sen får jag inte upp dörren för att stänga av det. Förstår ni min förtvivlan då? Tror ni jag sover bra?
Jag har öppningen två dagar till denna veckan och visst kommer jag att sova mycket bättre och inte vara fullt så nervös men det är fasligt skrämmande det där med larm.

Tillbaka till vardagen; Efter att jag slutat åkte jag till Kungsbacka på möte med min lärare i Digitalt foto som jag började med igår. Eller ja, skulle börjat med igår. Jag är inte så snabb i vändningarna just nu. Men snart, om en stund ska jag starta med det! Efter det var det ärende på banken, sedan till arbetsförmedligen för att få en sista påskrift. Kungsmässan med barnen för att få mat i magen och sedan bar det av till IKEA för att inhandla ljus till mörkret. Efter att lämnat av Joel så åkte vi för att provköra vår nya bil. Sedan bar det av till min fantastiskt fina gamlafarmor Solveig.

Om ni visste va hon är fin. Jag tror att hon är finast på jorden. Jag har väl skrivit om henne förut här på bloggen tror jag. Hon har alltid varit så stark och pigg och det har vart en himla fart på tanten. Innan jag åkte till Spanien så blev hon ganska plötsligt dålig och nu bor hon på ett demensboende. Vissa dagar är bra. Andra värre. Det jag tycker är svårast är att det är så svårt att höra vad hon säger. Hon försöker prata med oss, nästan hela tiden vi var där, men man hör så oerhört lite. Vissa grejer hör man att hon yrar mest men andra förstår man att det är något hon vill säga. När man har levt ett långt liv och både dotter och man finns på andra sidan så kan jag inte förstå varför hon ska behöva ligga där och vara förvirrad. Vad vinner universum på det? Jag vet inte hurpass medveten hon är om vart hon är nu och hur hon har det men jag tycker väldigt synd om den fina människan som behöver utstå det. Jag önskar så, för hennes skull, att hon snart får träffa sina älskade. Det är där hon vill vara.

Hon är så rolig. För bara något år sedan eller två så sa hon till mig att jag är hennes bästa barnbarns barn. På ett kalas, sa hon det lite tyst och smidigt trodde hon. Förutom att andra också hörde. Det är liksom lite förbjudet att säga det när man har så många barnbarns barn som hon har, men hon gjorde det. Sura miner från de andra gjorde inte att tanten tog tillbaka det. Jag är trots allt hennes första barnbarns barn, kanske är det det? 
Jag är iallafall väldigt glad för kommentaren, även om jag vet att de andra är minst lika fina i hennes ögon!
Det jag vill komma till är att, oavsett om hon ligger där och man knappt förstår något, så ger hon mig så mycket energi och glädje. Hon är väldigt fin, min gamlafarmor.

Tillbaka till min lååånga dag igår så när vi åkte hem därifrån var det så tjock dimma att man inte såg mer än några meter framför bilen. Snigelfart var det som gällde, trots det missade vi avfarten hem.
Bra slut på dagen blev det iallafall med mamma och Victor i soffan för att titta på "The blind side". Det var faktiskt en bra film. Lagom mycket åt alla håll, framförallt lagom mycket Sandra Bullock. 

Nu har jag inte tid att sitta här och skriva längre. Jag inser att jag har en tendens till att bli väldigt långdragen om jag inte skriver på ett par dagar. Jag missar inte en enda detalj! Ursäkta för detta! :) 

 


RSS 2.0