mat.

Nu har jag fixat lite mat! Jag är så hungrig, väntar bara på att Karin ska komma hem från promenaden med hundarna.
Lille Álvarito har lämnats hos farmor och farfar så de slipper dra upp honom så tidigt imorgon.
Kommer sakna den lilla token dessa dagarna!
 

Galenpanna!


Idag så har vi varit på IKEA med Jesús föräldrar. Dom har aldrig (!) varit där innan,så det var premiär för dom idag.
Vi började med att äta. Men jag måste säga att jag blev lite besviken. Visst fanns det köttbullar, som är den stora grejen av maten, men jag saknade mer svensk mat. En stor kyckling, med ben och allt, och pommes känns inte så typiskt svenskt. Övervåningen tog ganska lång stund att gå igenom. Nedervåningen gick desto fortare.
Jag är nöjd med mitt svenska godis, det var allra viktigast! :)

Ta nu hand om er och var försiktiga nu på valborg, gör inget som inte jag skulle gjort! (då blir det inte mycket!) :) 

Sov gott, gott folk! 
 


Gullunge.

Álle ligger brevid mig i min säng o sover just nu och han är så söt att jag bara måste lägga upp foton på honom!









busy nights.

Jag verkar bli sämre o sämre på att uppdatera. Men det är faktiskt så att jag är en upptagen kvinna här i Spanien! :)
Och dagarna går så oerhört snabbt! 

Det sista jag skrev var väl i Onsdags om min huvudvärk. Tack och lov så försvann den efter min och álles sköna vila! Någon timme efter jag skrivit i onsdags kom Sally och Emma hit. Sen kom också Anna och hjälpte mig att passa de små godingarna undertiden Karin och Sally jobbade. Kan ni tänka er hur mysigt? Jag och Anna som båda är bebis/barn galna och dessa små sötnosarna! Vi var på (kort) promenad i megakvav värme och när lill-killen somnat gick vi till parken och lekte med lill-tjejen. När jag väl får barn har jag en känsla av att jag verkligen kommer trivas som mamma! :)

  





Senare på kvällen kom alla härliga svenskor hem hit för en "klädbytarkväll". Väldigt mycket kläder som det slogs om. Alla hade iallafall med sig påsar hem med grejer. Jag hittade bl.a. ett par svarta linnebyxor (som jag faktiskt hade tänkt köpa), en skjorta och en bikini. Och konstigt nog verkar bikinin sitta jättebra. Jag som letat och letat efter bikini i affärerna här utan att hitta en enda som skulle kunna känns någorlunda. Jag tror att både byxorna och bikinin var från Malin.
Så tack Malin! :)

Igår så fyllde Jesús år och när han kom hem från jobbet ville han bjuda på lunch. Vi åkte ut till Puerto Cherry där det fläktade väldigt skönt! Som vanligt åt jag för fort (plus att det var varmt!) så jag orkade inte allt men vi åt jätte goda grillspett! Mums!
Det är tydlingen väldigt mycket katter där ute i Puerto Cherry och folk som  äter på resturangerna brukar ge dom sin mat som blir över. Det kom en liten, pytteliten katt fram till oss och jamade massor och när hon tillslut la sig ner så såg jag på hennes mage att hon garanterat hade små kattungar någonstans. Då kunde inte jag låta bli att kasta ner mina rester till henne. Hon slukade i sig det väldigt fort kan jag säga! :)

När vi kom hem från Puerto Cherry bakade jag jordgubbstårta till herrn i huset. Den blev givetvis inte alls som den skulle men den gick hem ändå! Barnen tog flera gånger och de andra sa att det var väldigt gott, bra betyg iallafall!







Det finns tårta kvar idag också, vilket är bra! För Àlvaro blir 8 månader idag! 
Såhär glad är man då!




Slagen

Ingen uppdatering igår pga av att jag blev helt nedslagen av huvudvärk/migrän igår efter marknaden.
När vi kom hem från marknaden så skulle jag mata Álvaro. Det gick knappt för att jag skakade så på handen.
Väldigt konstigt, så påverkad som jag var av huvudvärken denna gången har jag faktiskt inte varit på länge. Jag kan inte förstå hur jag stod ut med mig själv förr när jag hade sånhär huvudvärk minst en gång i veckan.
Helt nedslagen! Jag kunde givetvis inte äta lunchen som Karin fixat, det var sängen som gällde för min del.
Jag slocknade i två timmar och vaknade och kände att jag kunde nog ha Álvaro ett tag till. det gick jättebra i ett par timmar men sen var det sängen som gällde igen. Knappt någon sömn inatt resulterade i att Álvaro fått sova hela förmiddagen med mig men nu känner jag mig faktiskt bättre! (Peppar, peppar!!) Den lilla godingen sover fortfarande i min säng! :)

Igår var jag och Álvaro inne hos Anna i ElPuerto. Vi gick till marknaden för att framförallt hitta saker till ferian som snart är här. Att gå med vagn på marknad i Spanien är inget att rekomendera. Jag tror inte att det är något fel på folket här, de bara tänker inte. Men Álle var jätteglad i sin vagn hela tiden vi var på marknaden, som tur var!
Jag hittade lite småplock till ferian och en sjal. O så köpte jag sandaler till den lille!
Sen så fick jag ett fint armband av Anna! Tack så mycket!!! :)



  

    

Nu ska jag fixa lite mat till godingen och det luktar som att vi ska byta blöja också :)
Ha en bra dag!! :)


Varmt!

Idag har det varit helt galet varmt! Sommaren är nog här nu skulle jag tro!
Jag la ut termometern förut i solen och såg sen hur den bara steg och steg så jag tog bort den när det stod 31.9°. Sista gången jag kollade vad det var i skuggan var det 29.7° och när klockan var 20.15 var det 25° fortfarande!
Helt otroligt! Alla man pratar med är lite chockade eftersom temeraturen brukar höjas lite successivt och det är ingen som tagit fram sommarkläderna än!

Nu mera kan man inte ha täcke på sig på nätterna längre! Nu är det lakan som gäller!
På kvällarna har man ju också vart tvungen att ha strumpor på sig inne, det går inte nu!!!


Vi åkte ut till Puerto Cherry idag och mötte Sally och Emma där! Det var jätteskönt där ute vid havet!
Här är Emma och Álvaro!
  


Snart dags att sova! Sov så gott! :)


Måndag igen.

Är det inte lite sjukt hur fort tiden går? Helgen har svischat förbi hur fort som helst och jag insåg igår att den sista tiden här kommer gå galet fort. Jag tittade i min kalender för att se hur planeringen är framåt och såg att det är saker varenda vecka framöver. Denna veckan kommer jag inte ens märka av tror jag. Hela förmiddagarna har jag ju den lilla godingen och på eftermíddagarna händer det nästan alltid något. Idag ska vi åka till Puerto Cherry med Sally och hennes lilla Emma.
Nu är klockan tolv och det är 25 grader inomhus, ute i solen är det 30 grader!
Så att åka ut till havet känns som en väldigt bra och skönt idé! :)
Imorgon förmiddag ska jag och Álvaro åka in till Anna i ElPuerto och gå på marknaden där. Ska se om jag kan hitta lite småsaker att ha till ferian. På onsdag kväll ska vi ha "klädbytarkväll" med alla härliga svenskor! På torsdag fyller Jesús år och på fredag blir Álvaro 8 månader. På lördag åker Karin och Jesús iväg och lämnar då lill-killen hos farmor och farfar. Sen kommer dom inte hem förrän på måndag. Så ni förstår, denna veckan lär gå undan!
Det roliga är att nästa vecka kommer gå lika fort!

Helgen som varit:
I lördags var ju Anna här och åt lunch. Jag skulle eventuellt åkt med henne till ElPuerto för att gå ut och käka och sådär men jag kände att pengarna som skulle gått till taxi hem kunde vara bra att spara inför marknaden. Så jag stannade hemma med två galna hundar! Och sen sov jag själv, i mörkeret, i spanien, all by my self! :)
Igår så kom Jesús bror och hämtade upp mig och vi åkte för att möta upp alla andra där vi skulle äta. Till min stora glädje var det på samma ställe som vi åt med dom första gången, där det var så oerhört gott kött! Och visst var det minst lika gott denna gången! Efter det åkte vi hem till föräldrarna och drack lite té.
När jag sa till Karin att hon skulle tacka så mycket åt mig till farfarn för maten så sa han: "Det var inget! Det är vi som ska tacka för att du är så bra med Álvaro." Denna farfarn är väl inte den som säger den typen av saker särskilt ofta vad jag förstår så jag ska nog tacka och ta emot den kommentaren! :)

 
Fina lilla familjen


 
José Luis, Jesús och Álvaro



 "Små"kusinerna


 
Mamma och Son


 
Där Álvaro är, är alla andra också!


Nu när Álvaro hade somnat och jag hunnit städa det jag tänkte idag och han fortfarande sov så tänkte jag att jag kunde försöka vara lite i solen. Eftersom jag inte tål solen så bra, som ni vet ;) så får det bli små kortisar i solen för min del. Men icke! Precis när jag kommer ner för trappan så ringer det på. Jag tittar ut över grinden och där står 6 spanjorer. Ingen av dom pratar någon engelska! Jag fick ringa Karin och det visade sig att de skulle fixa grinden in till parken. Och givetvis vaknade Álvaro pga skällande hundar. Vi går in och leker lite men lillen hade inte sovit färdigt så vi går ut till vagnen. När jag står och vaggar honom och ser att han ögon håller på att åka igen så ringer det på igen! Hundarna skäller...och Álvaro vaknar! Denna gången var det ett bud till Jesús och jag behövde ju inte kommunicera så mycket med den mannen mer än att skriva på ett papper. Så lilla Álvaro kunde somna snabbt om igen. Det måste vara väldigt jobbigt att vakna flera gånger om dagen av att hundarna skäller!
Å andra sidan är Àlvaros nya grej att bara ta powernaps! Så det kanske passar honom bra!



Solen får vänta för min del, jag hör att någon jollrar ute i vagnen o nu är jag myssjuk! :)



Lunch

Jag har just ätit tacos lunch med Anna. Smarrigt värre!

  

Hon jobbar ju på IKEA denna veckan som jag nämnt tidigare och nu har jag tagit ett kort på henne i sin finfina outfit! Super snyggt! :)



Hundarna blev tokiga när de såg henne i dessa kläderna, skällde o morrade som galna!



Måste också visa ett kort på Álvaro som minisnobb!


Sötast i stan!



Förtydliga.

Godmorgon!

Ville egentligen bara förtydliga det jag skrev igår om vårat hus.
Vi ska sälja för att göra vissa saker lite enklare. Ingen annan anledning.
Jag märkte sen att jag fick det framstå lite som att vi är tokfattiga när jag skrev det om ett arv, det var inte så jag menade!
Jag menade att det är en av sakerna som kunna vara enklare. Det hade också varit enklare om busshållplatsen legat närmre, eller iallafall haft en upplyst väg. Om vi hade haft lite mer barn runtomkring för Tilda o Mille att leka med. Om Kungsbacka hade legat närmre...
Ni fattar nog? :)

Nu ska jag äta frukost!


lättad.

Skickade precis ett meddelande till Karin för att se hur det gick, att allt var okej. Fick svaret att de inte hade åkt dit. Jesús hade också tyckt att han verkade helt som vanligt! Skönt! :)
Nu känner jag mig lite lugnare! Men jag har nog gått igenom vartenda senario som skulle kunna skett. Fy! 


Mammas och pappas hus ligger nu ute på hemnet! Den som inte vill köpa det är galen! Jäklar va fint det är när det är helt iordningjort! (Länk: http://www.hemnet.se/beskrivning/652295?r=3)
Det är med sorg i hjärtat vi behöver göra såhär. Väldigt jobbigt och tråkigt!
Jag tycker faktiskt att det kan komma ett besked om att vi fått ärva pengar eller något istället, så vi inte behöver sälja. Jag tycker det är orättvist! Men som sagt, finare än såhär blir det inte! Bra jobbat mamma o pappa!

Här är två av bilderna





rädd.

Här utanför huset, där jag bor, är en uteplats som går runt huset. Vid ena kanten av huset är som ett trappsteg.
När jag höll på att fixa med tvätten och Álvaro somnat gott i sin vagn så hör jag helt plöstligt ett brak. Jag reagerade inte riktigt eftersom grannarna var ute intill men när jag hör Àlvaro gnälla till så vänder jag mig om och tittar ut. Vagnen hade fått skjuts utav blåsten och åkt ner för trappsteget. Jag trodde mitt hjärta hoppa ur bröstet!
Stackars liten som ligger gott o sover hade nu åkt rakt ner i marken. Jag tog genast upp honom och kollade så att han var okej. Och visst verkade han okej men han gnällde en del. Han grät inte men han gnällde. Jag försökte skoja med honom och visade honom hundarna bara för att se om han var med. Jag tyckte att han verkade okej men jag har ju ingen aning om hur fort man märker om han har gjort sig illa. Jag bytte blöja på honom för att försöka hålla honom vaken, stackarn var ju jätte trött fortfarande. Jag skakade något fruktansvärt, nästan så att jag var rädd för att hålla i honom, jag kanske kunde tappa honom. Jag litade inte riktigt på mig själv då men jag höll mig ändå samman. Efter en liten stund så ringde jag Karin som lät lugn, vilket lugnade mig också. Men först efter att jag blivit gråtfärdig! Alltid blir det värre så fort man talar med någon annan, sålänge man är själv så håller man sig samman! Hela tiden fick jag övertyga mig själv om att han faktiskt var okej, han satt i soffan och lekte och skrattade. Klart att han var okej! När Karin kom hem så sa hon samma sak, det var inget konstigt eller annorlunda med honom. Men Jesús hade väl fått lite små panik och sagt med en gång att de var tvunga att åka till sjukhuset. Han såg inte särskilt glad ut när han kom hem. 

Álle åt mat och var på strålande humör men Jesús propsade på att åka in. Och visst, det är ju bra så man vet säkert! De gick ut och lät vagnen falla ungefär som den måste gjort med Álvaro i. Och det lät mycket värre än vad det gjorde när han låg i. Jag tror att det gick såpass bra som det gjorde tackvare att jag hade lagt en stor filt under honom som också låg bakom huvudet. Usch, det var ingen trevlig upplevelse.  

Han sover där varje förmiddag men hädanefter kommer jag nog inte ha honom där uppe längre utan att ställa något som stoppar vagnen framför!

Nu är Karin och Jesús iväg med Álvaro. Jag är ganska säker på att det inte är någon fara men jag kommer inte vara lugn förrän dom kommer hem och säger att det är så.

Stackars liten.


Viernes.

Är det inte skönt med Fredag! :)
 Och ännu bättre är det när man öppnar balkongdörren och fåglarna kvittrar och solen lyser.
Sen när man öppnar dörren så hör man lille Álvaro ligga o snacka i sängen.
Hm, jag är ganska nöjd med tillvaron helt enkelt! :)

Igår blev bara en kortis promenad så idag får det bli en längre. Kanske ska ta o gå en sväng runt sjön i det fina vädret!

Igår eftermiddag kom en vän till Karin hit som också har en liten bebis. Flickan är 20 dagar yngre än Álvaro så dom är verkligen jämngamla. Det var jättekul och se dom leka ihop! Och jisses, vilket glädjefnatt han fick när dom kom! Kul när man ser hur han känner igen dem så väl!
Betty, Karins vän, är tyska så jag fick lite chans att öva min engelska ganska mycket. Känns som att man blir lite säkrare och säkrare för varje dag på det.
Vet inte om jag har skrivit det innan men jag funderar på att plugga spanska när jag kommer hem. Allra helst hade jag velat plugga nu men det finns inga kvällskurser. Nu är det ifs inte så långt kvar tills jag åker hem.

Igårkväll försökte vi (Jag och familjen Komsell på Solkullgården) att prata över videosamtal på skype. 
Tyvärr var det något konstigt ljud som störde så jag inte hörde dem. Tänk dig att du har en mikrofon, o så försöker du dammsuga upp den, ungefär så lät det :) Jättetråkigt!
Men kanske var det bra så för när Mille kom o såg mig så var han lite skeptisk. Blicken i hans ögon var verkligen besvikelse. Aj, aj, aj säger jag bara. Det gör lite ont i mig när han tittar så på mig. 
Men de andra var det jättekul att se när vi pratade. Helt sjukt egentligen att det går. 


Här är en bild på Àlvaro och Helena 


Nu kom Karin med Álvaro, så nu måste jag mysa!
Ha nu en toppen dag!! :)


Konstigt väder

Idag är det jätte lustigt väder. Ena sekunden sol, nästa mörkgråa moln. Hur ska man klä sig då?
Ska se om man kan få en liten promenad med Álle runt sjön, hade var skönt o komma ut lite!

Igår var vi hos Jesús pappa som fyllde år på lite té och fika. Álvaro somnade gott i mitt knä och sov sig genom den tiden vi var där. Lustigt att man bara kan vara så avslappnad trotts att det är sånt liv runt omkring en.

Undrar lite vad man kan hitta på idag?

Det jag vet är att jag ska göra pannkakor! Som ska avnjutas med jordgubbssylt från IKEA! Mums! :)




Gå in och kolla!

Fantastiska morbror!


http://vimeo.com/10967251



Ikea.

Idag ringde Ulrika och frågade om vi ville följa med henne och Elvia till IKEA som öpnnade här i Jerez idag!
Självklart ville vi det! Den svenska maten och det svenska godiset lockade mest! :) Även Anna som jobbar där under första veckan utklädd till IKEA family-kort kunde man ju bara inte missa! Och Anna, du var fantastiskt fin! De bootsen du hade på dig borde vara ett måste i allas garderober! Tyvärr glömde jag att ta kort på Anna men jag får väl försöka åka förbi IKEA igen i veckan så man får visa hur fin hon är i sin lilla outfit! :)

Däremot tog jag ett kort på fina Elvia!



Det jag köpte var ju tragiskt nog inget annat än godsaker. Bilar, Marabouchoklad, Läkerol bl.a. 
Karin fick däremot köpt en jättefin matta till Álvaros djungelinspirerade rum. Det kommer bli toppen! 

Efter IKEA åkte vi till Area Sur som ligger precis intill och givetvis gick vi (nästan) raka vägen till H&M. Är man svensk så är man! :) Ska lägga upp en bild på toppen sen! Även Primark hamnade vi på där jag köpte en lila (!) klänning, ett blå/vitt blommigt linne och vita ballerinaskor. Man kan lungt säga att jag inte var beredd i klädväg för sommar värme. Men nu är jag på god väg! Jag tror inte att jag kommer att ha problem att inhandla en hel del kläder till! :) 

Nu är det dags att sova! :) 

 

Ny dag

Ny dag med nya möjligheter!

Idag lyser solen och det är bara lite moln på himlen, idag ska det promeneras!


                                               Álvaros nya grej, att ha nappen på fel håll! :D


dålig dag.

Det är tur att man har lille Álvaro här när man har dåliga dagar som denna.

Vad gör vi?


Vad gör vi med vår planet? Det är helt otroligt hur vi misshandlar den utan att bry oss. Det är så tydligt hur den säger ifrån mer och mer. Det har inte ens gått fyra månader på detta året och det har redan varit fyra katastrofala jordbävningar. Först Haiti i Januari. Chile i Februari, bara två veckor senare i Indonesien och nu senast en i Mexico, Californien i April. Alltså har det varit jordbävning varje månad detta året med ungefär 40.000 döda. Helt otroligt!

Dessutom har det varit otaliga översvämningar världen över den sista tiden.

När Xynthia ovädret drog in över Europa så dog ett 60-tal där med. Enormt kaos i Europa och det var den orkanen som blev vårat hysteriska snöoväder i Sverige, vilket också skapade kaos!

Och nu Eyjafjallajökulls utbrott på Island. Det är det tredje utbrottet under 2010, det tredje!!! 
O detta tredje har ju lamslagit hela Europa.

Jag kan inte förstå hur vi kan vara så oförsiktiga. Det är ju faktiskt alla barn som blir allra mest påverkade utav det! Stackars barn som ska behöva växa upp i det. I denna skit, som vi skapar.


Jag källsorterar, låter inte kranen rinna, har börjat släcka i de rum jag inte är i, börjat använda lågenergilampor.
Jag kan göra mer, men jag gör iallafall något! Det borde alla göra!

Jag mår illa av att vi bara låter det gå på som ingenting o sen blir förtvivlade över der som sker.
 Det är så fel det bara kan bli!

Haiti
      

Chile
      

Mexico
  

Xyntia
       

Island
     


Härligt, inte ens fyra månder av detta, jag undrar verkligen hur det kommer bli i framtiden.
En sak vet jag säkert, jag vill inte att mina barn ska växa upp med detta som vardag!



Mys

Natten blev inte riktigt som jag trodde. Álvaro somnade ju så gott igår i sin vagn efter många om och men.
Men sen vaknade han igen, stackars lilla Alle hade nog ont i magen så jag tog med honom ner till soffan och han sov som en stock i mitt knä. Han vaknade några gånger o var lite ledsen men somnade om snabbt igen och jag likaså. När jag vaknade till och såg vad klockan var så tänkte jag att jag skulle ta upp honom i sin säng men då hörde jag åskan som kom närmare och närmare. Då ville jag ju inte lägga honom själv i sin säng så vi låg kvar i soffan och hade det supermysigt.
Han är så go, om ni bara visste!
Jag kan ju lugnt säga att jag kommer älska att ha en egen liten goding, jag längtar till det!
Dessutom ska jag ha en som är så snäll som Àlvaro! :D

Förmiddagen ägnade jag till att städa på nedervåningen, inte riktigt färdig men skönt att jag fått mycket gjort! :)


Här kommer lite bilder från igår
                                                                           Karin och Jesús

                                                                                      Àlvarito
 

   

   




Hoy

Hej på er!

Tänkte berätta lite om dagen vi haft idag! :)
Vi åkte vi till... hm... jag kommer inte ihåg vad staden heter! Haha!
En ganska känd stad, framförallt för sin fisk men också för sitt vin.
Vi mötte upp Jesús familj på en liten resturang/bar där vi skulle äta.
Vi beställde ingen "egen" mat utan småsaker som vi alla tog utav. Först någon slags potatissallad med crabfish och räkor i, den var god! Sen något lever liknande i massor av vinäger som tydlingen var fisk! Kanske inte riktigt i min smak. Men plusspoäng för att jag smakade, det trodde du inte pappa va? ;)
Sen så fick vi givetvis in massor av olika fisktyper, varav en var friterad bläckfisk. Så nu har jag ätit det! :)
Jag fick mih däremot en mindre chock när servitören bar in hela fiskar. Såhär såg de ut! 

                                                                                                     

Någon ni känner att ni blir sådär sugna att smaka på? Inte jag!! Jag tackade vänligt men bestämt nej! :)

Sen kom detta underbara! Jesús mamma sa att hon trodde att jag skulle tro att de var galna som åt allt alla dessa konstiga saker... Och in kommer, en kopp, full utav sniglar!
Ja, jag vet, det är inget som är sådär jätteovanligt och jag har vart med när det beställts in förut men inte som dessa. De här sniglarna såg ut som sånna man har i trädgården! Nej, helt klart inte min grej! Konstigt nog var det ingen som erbjöd mig att smaka :)  Men lilla Juaqlin smaskade i sig!

                                                                                                 

Efter vi hade ätit gick vi och köpte glass o sen var det dags att bege sig mot simhallen där Felix skulle tävla.
Jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick för honom i slutet för det var så varmt där inne att man blev lite knäpp!
Men tidigare idag vann den största brodern (jag kommer tyvärr inte ihåg vad han heter!) sin judotävling! Jättekul! :)

Jag tror jag har lite mer foton på kameran men det får jag lägga upp imorgon!
Förresten! Tror ni inte att jag lyckats göra sönder objektivet på min kamera! Grattis till mig för det! Visst är det bra jobbat? Det är ju inte alls så att jag använder den varje dag och känner mig totalt handikappad utan det!
Ibland blir jag så trött på mig själv!

Nu är iallafall Karin och Jesús iväg på en föreställning med flamencodans och musik så jag har hand om lille pluttisen! Men han vägrade o sova, den stackars måste verkligen varit övertrött! Han somnade tillslut gott i sin vagn utomhus. Bar precis upp honom i sin säng så nu väntar ett stort glas gott vin, jordnötsbågar och Så ska det låta! Härligt!


Sov gott!


(ska fråga komma på till imorgon vad staden heter!)


LEWIS.

Herregud, jag glömde ju det allra viktigaste i mitt förra inlägg!



Grattis lilla Lewis på din första födelsedag!
Tänk att det redan gått ett år! :)
Hoppas att ni firar honom ordentligt där hemma!
Massa pussar och kramar från mig!


¡Hola!

God Morgon!

Jag glömde skriva igårkväll, hade fullt upp! :)

Igår följde jag med Karin in till El Puerto för att Álvaro skulle få vaccinationssprutor. Sen fikade vi lite på ett café i närheten! Mysigt!

På eftermiddagen åkte vi tillbaka till El Puerto för att åka till El Paseo, ett köpcentrum där. Jag hittade ett par jeans, helt otroligt! Jag som aldrig hittar jeans! Vi provade bikinis också, men gud va jag inte tycker om det!
Man ser ju inte klok ut i bikini och dessutom är det skitsvårt att hitta någon faktiskt passar. Jag får väl nöja mig med den jag har nu!

När vi kom hem sen på kvällen så gjorde Jesús räkcocktail och jag gjorde guacamole som vi satt o smaskade i oss! Dessutom åt vi jordnötsbågar! Det finns sånna här som det tillochmed står på svenska på! Konstigt eftersom dom inte finns att få tag på hemma längre! Mums!

När vi satt o prata igår så kom jag på hur kort tid det är kvar för mig här, o va konstigt det känns. Det kommer dessutom vara feria här undertiden och tiden kommer nog att gå jättefort! Jag kommer sakna lilla Alle då!!



På tal om sakna så hittade jag webbfoton jag och Mille tog dagen innan jag åkte!
(Igonorera att jag ser ut som en hottentott i håret, det var tidigt på morgonen!)
 



Ayer

Igår var en rolig dag! :)

Karin hade fått en inbjudan till IKEA som öpnnar här i Jerez den 20:e. I inbjudan stod det "var en av få utvalda att få handla innan alla andra, bla bla bla" Kul, tänkte hon! Jag o Álvaro åkte med henne för att bli avsläppta på Area Sur, ett stort köpcentra som ligger ganska precis intill. När vi börjar närma oss detta så börjar det bli mer o mer kö. När vi kommer närmre ser det ut som att hela Jerez har fått den inbjudan och det är helt smockat med bilar som är som galna! Jag är glad att jag inte skulle med till IKEA denna gången! Karin sa att det var helt galet där inne och det var inte alls "få" utvalda. Tänk va de gör för att få folk superduper intresserade! 

Jag var iallafall på Area Sur och handlade lite välbehövliga saker! O lille Alvarito sov som en stock, nästan hela tiden. Han vaknade o ville ha blöjan bytt och få lite mat i magen o sen somande han gott i sin vagn igen. Nästan lite för enkelt det där! Tänk om man får ett sånt barn! :)

Karin mötte upp oss sen för att gå o handla. När vi kom hem möttes vi av Ulrika och Elvia som Karin bjudit över på lunch. Elvia är supersöt alltså, en sån go unge! 

Efter vi ätit och suttit och pratat ett tag så fick jag skjuts med Ulrika in till El Puerto för att träffa Anna. 
Det var jättekul o träffa henne! En såndär tjej som verkar vara jätte lätt att umgås med, vi kan nog ha kul ihop här nere! Inga krusiduller liksom :) 


mis ángeles ♥

Jag längtar en del till mina pluttisar hemma nu.
Jag pratade med dom över skype igår. Det är så roligt, jag ser ju bara dom eftersom de inte har någon webbkamera. Men Mille skulle visa saker o så hela tiden, visar bilar o grejer! Han förstår ju inte att jag inte ser honom. Det är kul att de blir så glada när de ser en        :D

Tilda fick ett skrattanfall och Vic var lika galen som vanligt. Jag saknar dom!




O så Mamma o Pappa!


Mina Vardagshjältar


Sötnöt

 



Jag och min Vän.

     

     


I got som news for you..

Man kan inte annat än älska! Jag längtar så till hennes nya album kommer i sommar!!!
http://www.myspace.com/robynmyspace





Make 'em laugh

När jag var o hälsade på hos farmor så tittade vi på singing in the rain när det var dåligt väder en dag.
Vilken otroligt bra film! Helt obegripligt bra med tanke på att den är gjord 1952!
Jag som älskar dans och musik skäms nästan lite att det tog sån tid för mig att se den.



Donald O'Connor är helt vrickad i "Make em' laugh" scenen.


Sötnos





Nu kan man faktiskt sitta nästan helt själv!



O det är väldigt roligt!



Sötnos!


Frukost


Youghurt med Cornflakes o Jordgubbar


Forest Fruit Té


Nypressad apelsinjuice


Rostbröd med Philadelphia och Avocado



M U M S !


"Hon säger att hon redan sett Spanien..."

Jag tror faktiskt att jag sett väldigt mycket av Spanien redan, iallafall av landskapet. Allt från hav, till alla typer av odlingar, dalar och berg. Det jag inte har sett är vindistrikten, det hade varit kul o se det med!

Nu har jag iallafall lagt upp bilder på facebook från min lilla semester hos farmor!

Gårdagen spenderades med Jesús familj. Vi mötte upp dem för att äta lunch och vi letade o letade efter ett bra ställe och äta. Först skulle vi äta ute vid havet men det blåste så mycket att vi bestämde oss för att åka upp i bergen till en mysig liten stad för att äta där istället. Det visade sig att eftersom det låg såpass högt upp så var det kallare där och dessutom blåste det där med så vi fick åka vidare. Ner för berget igen och ut på landsbygden. Där fanns en toppenresturang och det stod bilar överallt. Tio bord var det före oss så det var bara att knäppa på sig bilbältet och åka igen. Strax efter låg ett riktigt spanskt hak där vi stannade. Det var kul att träffa Jesús familj och hans brorssöner är sockersöta och dessutom oerhört väluppfostrade. Maten vi åt var jättegod! Vi åt först omelett (som jag måste erkänna att jag inte kommer ihåg var det var i mer än spansk skinka!) Sen åt vi en tomatsoppa. Inte riktigt min grej men den var faktiskt god! Efter det kött och potatis. Köttet var helt sinnessjukt gott, jag tror inte att jag ätit så gott kött tidigare! Det är tydligen väldigt typiskt för sånna ställen lite uppe i bergen.

        

           

     

På kvällen var det El Classico och det missar man ju bara inte! Vi åkte hem till Jesús bror för att se på matchen. Här i Spanien är det verkligen antingen eller när det gäller Real Madrid och Barcelona. Alla som var med igår håller på Madrid, utom jag och Karin! Det var nästan lite förbjudet att bli glad när Barca gjorde mål! Det var en helt grym match, jättekul att se det när man är här nere! :)







No, gracias!

Jag hade ju som sagt planen att lägga upp foton här på bloggen men insåg snart att jag inte kommer ha tålamodet att lägga upp alla dom bilderna! Så det får bli på facebook istället! Så fortsättning följer där!


Photos

        

             

        


Tillbaka efter pensionärslivet!

Den 26:e åkte jag till farmor och Lennart i Torrevieja, som ligger ganska nära Alicante här i Spanien. Jag satte mig på en buss här i Jerez de la Frontera och började min ca 65 mil halvvägs över Spanien all by myslef! Kan ni fatta det? Det kan knappt jag! Inte trodde jag för två månader sen ens att jag skulle våga att ta o åka iväg till ett annat land alldeles själv. Än mindre att vara borta i flera månader. Att jag sedan bestämer mig för att åka buss tvärs över Spanien, ett land där knappt någon kan prata engelska är helt obegripligt. Jag måste faktiskt säga att jag känner mig stolt över mig själv för en gång skull. Det känns riktigt bra. Jag har inte varit borta i en månad ens men känner mig redan så j*vla nöjd med mig själv, och det tänker jag inte hålla för mig själv! :) Precis vad jag vill uppnå!

Anyway, farmors internet är ju inge vidare bra och jag trodde att jag skulle få spader när man inte kan använda internet så mycket som man är van vid. Man blir lite handikappad. Men det visade sig att jag tyckte det var ganska skönt, jag kom liksom in i något slagt "pensionärsmood". Mina dagar såg ut såhär:

Fredag den 26:e: Jag packade mig väska och gav mig av. Bussresan var så spännande att jag glömde att äta, vilket resulterade i att jag mådde rent ut sagt skit när jag kom fram. Lennart hade massor av frågor och jag satt som en zombie i baksätet. Farmor fick påminna Lennart om att "Sanna orkar nog inte nu!" Den dagen var inte mer än bussresa, bussresa och bussresa!

Lördag den 27:e: Lennarts födelsedag! Men inte sjöng vi på morgonen och han fick faktiskt göra sin frukost själv, stackars Lennart. Klockan 10.00 började melodikrysset på P4. Obligatoriskt om man är med generationen Måssebäck de äldre. Klockan 11.00 rusade vi bort till Boulébanorna. Där satt jag i solen och njöt. Sista lördagen i månaden har de alltid lite "fest" och bjuder på smaksatta skorpor och vin där på Boulén. Sen sjöng alla för Lennart! Jag har fått lära mig att man sjunger "många lyckliga år" istället för "Uti hundrade år". Sånt är noga förstår ni, när man börjar komma upp i åldrarna. Sen var det hem och fixa för 65-års kalaset som väntade. Snart stod jag där, med 20 pensionärer, glada i hågen! Här spottar man inte i glaset!

Söndag den 28:e: Efter att håret slutat värka så åkte vi på marknad i Benijofar. Där inhandlades en del presenter. Kan ju dock inte avslöja vad :) Farmor klippte sig för 10 euro, det tyckte jag var väldigt bra!
När vi kom hem så lämnade jag och farmor en trött Lennart i fotöljen och gick på promenad i det fina vädret. Vi gick förbi Maj-Britt som bjöd in oss på vin. Lagom till vi kom hem hade Lennart gjort klart maten. Toppen tajming!

Måndag den 29:e: Dagen börjar med tidig stavning genom Mil Palmeras för att sedan ta oss en tripp för att åka och handla mat. Det var väl ungefär det vi gjorde den dagen.

Tisdag den 30:e: Stranddags! Och jag med min underbart bleka hy fick soleksem på halsen och kunde knappt vara i solen mer sen, gud så roligt! På kvällen var vi hembjudna till ett par som bor i Kungsbacka på middag. Jätte trevligt och god mat. Sedan var det dags för den lokala marknaden i Mil Palmeras. Där är reglerna att gubbarna tar en lite snabbare (läs ilfart) runda på marknaden för att sedan sätta sig på någon av resturanger för att dricka pilsner. Damerna går där i lung och ro för att sedan sätta sig hos gubbarna med ett glas vin eller varför inte lite sangria?
Vin drickandet slutade inte där utan fortsatte hemma framför "Mästarnas Mästare" på TV och sen när vi skulle gå ut för att försöka "fånga" månen så var den borta! Konstigt hörrni! :)

Onsdag den 31:a: En liten visit på IKEA var ju ett måste! Kul att man kan köpa sprit där. Det slutar aldrig förvåna mig att man kan köpa det precis varsomhelst, tillochmed på IKEA! Även Media Markt fick sig ett celebert besök av oss. Sedan var det dags för körsång på svenska kyrkan. Här missar man ingenting vet ni! Givetvis tittade vi på "Draknästet" när vi kom hem.

Torsdag den 1:a: Idag var det städning och tvätt som stod på schemat. Självklart också "Så ska det låta!-reprisen. Timo Räisänen är grym, så är det bara! Jag tog mig en sväng till internetcafét och när jag kom hem så promenerade vi bort till Olympia resturangen för en svalkande öl i den varma solen. Vi gick hem lagom för att titta på "Antikrundan" och "Antikmagasinet".

Fredag den 2:a: Nu var det dags för marknad i Torrevieja! Jag sprang som en dåre för att försöka hitta det jag ville ha för att jag hade satt upp mig på en lista för att klippa mig. Jag klippte mig för 5 euro. Fattar ni, 5 EURO=50 spänn. Vilket klipp! :D Hälften av vad farmor betalade! Jag klippte 10 (!) centimeter, hoppas det växer ut fort igen!
På kvällen var det "Så ska det låta" och klockan 02.00 skulle farmor och Lennart se reprisen på Millenium. Behöver jag säga att jag sov mig igenom det?

Lördag den 3:e: Påskafton! Paret från Kungsbacka kom till oss på påskmiddag. Påskpaella blev det, så nu har jag ätit paella för första gången! Kungsbackaparet gick hem lagom till att Millenium började.

Söndag den 4:e: Älskade Tilda fyller 9 år! G R A T T I S! Det var också dags för att åka lite sightseeing och fota lite grann. Jag ville fota alla deras miljader citrusträd men allt är ju inhängnat så det var inte så lätt. Vi hittade ett ställe att stanna på och om någon vill veta så har jag nu pallat citroner för första gången i mitt liv.

Måndag den 5:e: Halv storm var det, vilket gjorde att farmor bojkottade Boulen. Korsordslösning hera dagen så för att inte klättra på väggarna var det dags att gå ner till stranden för att fota lite. Min kamera tycker inte om att det blåser sand och speciellt inte när sanden letar sig in i alla små vrår. Fick förhoppningsvis lite foton som var okej! :)

Tisdag den 6:e: Förmiddagen spenderade vi med att åka ut och åka lite bil. Först körde vi ganska planlöst för att se vad för roligt man kunde hitta. När vi åkte längstmed havet kom vi på att jag inte varit ute vid La Manga och Mar Menor som vi bestämt att vi skulle åka till. Så det gjorde vi. (Ska skriva mer om det sen) När vi kom hem så kom en snubbe Lennart känner med sin fru och vi gick ner till den lokala marknaden eftersom det var tisdag. Efter det åt vi på kinesen. Där kunde man beställa mat för så många personer som man är och få in massa olika rätter. Vi åt blandannat revben, räkor, biff, kyckling och anka. Gott gott! Och när man sen hade ätit färdigt så fick man champange som tack för att vi varit där. Sjukt, men gott! :)

Onsdag den 7:e: Dags att åka tillbaka till Jerez de la Frontera! Tyckte faktiskt att det skulle bli skönt att "komma hem". Här har jag alla mina grjer, alla mina saker har en egen plats. Istället för att bo i en resväska och bäddsoffa som man måste bädda och ta bort varje dag. Bussresan denna gången var inte riktigt lika spännande som dit. Jag kan väl inte påstå att jag åt särskilt mycket men det berodde inte på mig. Det berodde på den ca 6-7 åriga flickan som satt några bord ifrån mig när jag skulle äta. Hon kräktes, rakt över bordet. Tack för den! Jag behövde faktiskt den mackan där och då men icke!
Jag tyckte iförsig mer synd om henne eftersom hennes mamma, som för det första verkade jäkligt knepig, dessutom var på toaletten. Bara hennes syster som var kanske 2 år äldre var med henne. Stackars flicka. Och mamman, vilket vredesutbrott hon fick när hon kom tillbaka! Stackars flickan bara grät och grät. Eftersom jag inte förstår spanska så har jag ingen aning om vad hon sa med efter att döma på alla andras ansikten så hanterade hon nog inte det så bra. Tur att jag inte förstod för sådana saker får mig att gå bananas! Jag landade iallafall tryggt i Jerez!

Sådär, nu har ni en härlig uppdatering precis som önskat :)
Tänkte att jag lägger upp bilder i ett nytt inlägg så det inte blir så rörigt!

Men som sagt, ett härligt pensionärsliv har alltså passerat mig. Undrar om det är så jag kommer spendera min tid på sen. I ett varmt land, med massor av goda vänner och en himla massa vin. Jag skulle inte tacka nej!



RSS 2.0