-


Jag längtar efter dig mer än vad du längtar efter mig


Miranda Kerr

Just detta fotot har enligt aftonbldet skapat hyserti bland folk världen om. Männsikor har vräkt ur sig både det ena och det andra och jag förstår absolut ingenting. Detta kan vara det vackraste fotot jag någonsin sett.
Fotot lades upp på Miranda Kerrs blogg ett par veckor efter hon hade fött. Är det inte fantastiskt?


                                                                                              Bild lånad från koraorganics.com


Cire

Uppdateringen kommer lite på efter kälken men Grattis morbror Eric i efterskott!
Det är lustigt det där, Eric är morbror som faktiskt är mer som en bror. Vi har vuxit upp ganska tätt och bråkat som bara den genom åren! Det är knappt att vi slutat med det än :)

Hoppas iallafall att din resa till Paris var fantastisk och att du hade en alldeles förträfflig födelsedag!


Älskade Frida

Idag fyller min fina, fina vän Frida år. Stort Grattis till dig på din dag! ♥



Och nu när det är skrivet på fejan så antar jag att det är okej att man får Gratta extra mycket till den lilla knoddan i magen. Det ska bli så fantastiskt roligt! Fina, fina Frida.


Lusjäklar

Fy. Usch. Suck. Blä. O så lite kli på det.

Fann löss på Tilda i förra veckan. Hon klarade sig hela hösten utan löss men nu fick hon med sig det från skolan.
O så hittade vi lite på Mille. O så en på oss varje av oss större.

Nu ska de bort, utrotas borde de!


Heath Ledger

En riddares historia är på tv nu. Sir Ulrich är så tilltalande att det nästan är löjligt. Jag älskar den filmen.


Jag gillar´t!

Jag skulle pluggat, jag vet. Tänk att det ska vara så svårt.
Undertiden som jag faktiskt försökte mig på det så ploppade det hela tiden upp massa gamla låtar. Sånt jag lyssnade på för längesen. Sån där musik som kanske är så dålig att man borde lägga sig ner och dö, men som satt sådana spår i en och påminner om tiden då saker och ting fortfarande var helt bekymmerslöst. Nu är jag fast framför spotify!

Jag gillar´t!


nedstämd dag

Idag är en såndär dag som livet känns mest konstigt och rubbat. När man känner sig besviken på de flesta och inte förstår meningen med något. När det mesta känns hopplöst. Jag har oerhört svårt att sätta ord på mina känslor och jag blir mest upprörd och när jag blir upprörd så kan jag ännu mindre sätta ord på det jag vill få ur mig. Just nu känns allt som ett enda stort virrvarr och jag vet varken ut eller in. Jag som tror stenhårt på att allt som händer och sägs har en mening, där finns något att lära. Idag undrar jag verkligen vad meningen är med vissa saker. Varför man ska straffas när man försöker få saker och ting att vara bra. Jag kan också undra varför inte alla människor är lika värda i allas ögon. Hur människor ibland kan bli helt blinda, eller kanske bara blunda. Sådana situationer tycker jag att jag hamnar i allt för ofta för att jag ska tycka att det är okej, för att jag ska hitta det som finns att lära. Jag kan önska att männsikor kunde både prata mer och tala om hur de känner samtidigt som att jag önskar att man också tänkte innan man öppnade munnen. Jag är inte guds bästa barn men jag försöker iallafall att se till folks bästa. Jag vill inte ha några tack, jag vill ha förståelse och kanske samma hjälp tillbaka.

Fy, detta blev ett riktigt dystert inlägg. Men fan alltså. Vad ska jag lära?

Jag kan bara säga att jag är ytterst tacksam att jag har så fina föräldrar som ställer upp i vått oh torrt när inte andra gör det. Tack älskade ni.


Fabulösa Freija

För er som inte redan vet så hämtade vi en valp på vägen hem från skåne. Vi tittade på dem på vägen ner, funderade undertiden vi var där och hämtade en på vägen hem. Vår lilla prinsessa hette Afrodite och döptes om till Freija. Vår första valp, vår fina valp, sov hela vägen hem och verkade från en början väldigt lugn. Efter ett par dagar insåg vi att hon var inte var så lugn. Hon var väl bara nervös i början, trots det så var hon med oss ute första kvällen när det smälldes fyrverkerier för det vilda. Nu, när hon har blivit lite mer varm i kläderna så lever hon rövare så det visslar om det. Hon bits och attackerar. Tar skor och leksaker. Tillochmed böcker. Biter i golvet(?) och mer eller mindre allt som går att få tag på. Kissar och bajsar inomhus gör hon också. Med andra ord är hon precis som en valp ska vara i början! Hon sover hela nätterna och väntar tills man säger varsågod när maten serveras. Hon slåss däremot om uppmärksamheten med Mille, vilket gör att det är väldigt jobbigt för Mille såhär i början, dessutom tar hon hans leksaker. Det blir en ganska komplicerad kärlek, det är ju som att få ett småsyskon, men det blir nog bra det också! :)



Skånet

Jag vet att min uppdatering är superdålig och jag verkligen försöka bättra mig. Det är så tråkigt bara nu när jag inte kan lägga mitt namn på fotona, jag tycker inte om att lägga upp utan den på. Men, jag inser att det är en del som vill se foton så jag får väl helt enkelt lägga upp dem ändå! Jag ligger ju ett tag efter men här kommer iallafall foton från vår lilla familjesemester i Skånet som Mille kallar det. Det var helt galet mycket snö och vi hade några lugna och sköna dagar där nere med god mat, promenader och lek i snön och spel.
Här kommer en himla massa foton!













MysMille

O här ligger la jag och myser...


Casper och tåget

Det var inte bara Mille som tyckte att tågbanan var rolig


Juldagen

Juldagsmorgonen gick så fort att jag inte ens märkte av den. Vi var snart hos farmor och Lennart för den årliga kalkonmiddagen. Vi hade precis lika trevligt som vi alltid har det men sjöng inte riktigt lika mycket som vi brukar. Dags att ta fram ett nytt sånghäfte så att folk kan låttexterna, min uppgift till nästa år! :)
Lennart brukat alltid hålla tal om viktiga saker och sådant man ska tänka på. Detta året blev lite annorlunda. Helt plötsligt kommer farmor och Lennart in, med peruker, västar, långa halsband och solglajor för att köra en Povel Ramel låt som bannemig aldrig tar slut. De var så sjukt synkade, här får ni en länk till orginalet.

"Jag diggar dig jag diggar dej jag digg digg diggar dig.
Jag digg diggelidiggdigg diggar dig så smått
Du riggar dej flott
Det diggar ja hot

Fan va du e sympatisk
Hej va du e kamratisk
Potatis gillar potatis gott gott gott

Jag diggar dej till 1000
Va har du för stoff i blusen?
Va mysig du e kring kusen
Maxat kaxat

Vi gillar samma stycken ju
Vi kör me identiska smycken ju
Har lika mycke tycken ju
Zoom bäng gloschaamadosch

Städernas gemenskap är klädernas gemenskap
Blajsan å blusen schysst till 1000

Städerna gör kläderna och kläderna gör killarna
Killarna och bruttorna allabadam på duttorna

Måndag tist onsda torsda alla dar e lika
Ska du gå me och fika?
Har du sagt de så

Freda lörda sönda stängt
Fan ja trodde dom hade förlängt
Give me all little kiss! dojnk dojnk!
Så va de tänkt

Hon e hon och han e han
och sällan blir dom så lika varann
som i klädernas gemenskap städernas gemenskap

Schysst salt skönt fränt maxat kaxat!

Diggar du diskoteket?
Säkert säkert .
Diggar du dans på bryggan?
öö nä

Tänder du på Clint Eastwood?
De händer de händer
Ser du va tv sänder?
öö blä

Schyssta prylar schyssta stilar super-duper schyssta bilar
Liksom i princip asså om ja säger liksom vet du
Liksom i princip asså om ja säger liksom vet du
Liksom i princip asså om ja säger liksom vet du
Liksom i princip asså om ja säger liksom vet du
Liksom liksom alltså alltså liksom alltså liksom alltså alltså alltså liksom liksom alltså liksom allabadam

Knickeleding på dicken
Boutiquen, boutiquen
Vilken bouticque?
Pop la Pic - a ringe ding ding

Jeansen e all righta?
För tajta för tajta
Var ska vi gå å najta?
Zoom bäng gloschamadosch

Inne e ute inne ute inne
Fläsket brinner inne
Ute inne allabadam

Jerusalem Methusalem och Hoola Bandoola Bandusalem
Rolling falling balling calling Stones i grammofons
10 years after Beatles å Heatles å Deatles
Eyes nose ears after 10 more years
Try to remember Kebjekase in November
Santana Black Sabbadi-Dabbadi Blood Sweat and Tears

Harrison och Barrison och Allice Wallis Cooperson
Södra bergens ballabalajk och lille Elton John
Garfunkel i bardunkel och Herbie Derbie Sherbie Mann Godawie Bowie Dylan
I fyllan och i villan

Tio i toppar, Fläsket hoppar, stoppar Mothers of Bäska Droppar
Jim jimini Cats och Steven Hendrix om varann

Elton John Lennon John Ringo Ringo Ringelidoj.
Hej John Fejom!
Alla balla hubba, oj, oj!"



Julafton

Det har varit ganska lugnt på blogg-fronten för min del den sista veckan. Jag har varken orkat, velat eller haft tid att blogga. Men nu så, nu får ni allt på samma gång istället!

Dagen innan julafton var jag och köpte ett nytt objektiv i julklapp till mig själv. Så mycket som jag fotar kan jag ju inte nöja med med att låna ett. Jag ville dessutom ha något med mer funktion. Så så fick det bli. Och nöjd vill jag lova att jag är och det har blivit en det fotande också som ni nog förstår! :)

Julafton var underbart lugnt och skönt och vi var hemma med familjen. Det är väldigt skönt att bara vara på julafton utan måsten. Hemma hos oss får alltid barnen en julklapp på morgon men det var svårt att hålla fingrarna borta från de andra klapparna för Mille som sedan låg på paketen och lekte. Farmor och co. kom för att se Kalle Anka med oss och på sekunden det var slut var  tvungna att gå så att tomten kunde komma. Vi var lite spända på hur Mille skulle reagera på tomten. Mille, som satt så nöjd med mammas telefon och youtube, tyckte knappt att det var mer spännande med tomten än det han tittade på på telefonen. Efter att ha öppnat dörren för tomten sa han till oss "jag ska bara titta färdigt först" och satte sig, med ryggen mot tomten. Vi skrattde lite åt honom innan vi sa att tomten faktiskt hade med sig julklappar i sin säck och då flög han nästan ner i säcken istället. Jag vet inte om man ska tycka att hans reaktion var bra eller hemsk, roligt var det iallafall! :) Vi hade riktigt mysigt med julbak opch julpyssel medans pappa spelade gitarr och sjöng. Inspirationen till våra apelsiner var lite olika som ni ser, Swedish house mafia har gjort avtryck hos lillebror.








RSS 2.0